BIOS uitlezen...
Diederik Gommers heeft spijt van uitspraak "coronavirus is peanuts" Nieuws
Auteur
30/12/2021 09:41

Diederik Gommers heeft spijt van uitspraak "coronavirus is peanuts"


In een online interview met het jongerenplatform Nieuwskamer deed intensivist Diederik Gommers gisteravond de opmerkelijke uitspraak over covid en dat was natuurlijk voor critici een mooie aanleiding om heel hard "zie je nou wel!" te roeptoeteren. Gommers vergeleek de coronapandemie met klimaatverandering en andere virussen, als ebola en in dat opzicht is het coronavirus "peanuts" voor jongeren:

Dit is toch een virus van niks dan eigenlijk. We sluiten elkaar op, maar we worden er eigenlijk niet ziek van. [...] Wat heel belangrijk is, is dat jongeren bijna niet ziek worden. Dat is niet 0 procent, maar de kans is bijzonder klein. Dan kan je wel nog long-covid-klachten krijgen, maar ook bij jongeren is die kans relatief klein.

Oftewel; er moet beter worden nagedacht hoe jongeren minder onder deze pandemie lijden omdat zij er niet tot nauwelijks last van hebben.

Zijn uitspraak van gisteravond waarna "ophef" ontstond

Met een beetje context klinkt het niet als een wereldschokkende mening, maar met alleen onderstaand (geknipt) fragment werden er her en der toch wat wenkbrauwen gefronst. 🤔

Het is totaal niet mijn intentie geweest om minachtend te doen over het virus of te suggereren dat het niks voorstelt.

De één vindt het een storm in een glas water doordat er één specifiek fragment uit het interview naar buiten werd gebracht en voor voor de anderen is dit hét bewijs dat ook professionals vinden dat het coronavirus allemaal niet zoveel voorstelt. Wat vind jij?

Bekijk hier het hele interview terug 👇

Nog meer interessants

Nog meer interessants

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties