Albert Schweitzer ziekenhuis laat laatste wens van ongeneeslijk zieke Natascha uitkomen Random
Auteur
23/12/2021 13:00

Albert Schweitzer ziekenhuis laat laatste wens van ongeneeslijk zieke Natascha uitkomen


De ongeneeslijk zieke Natascha lag in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en had niet lang meer te leven. Haar laatste wens was nog één keer afscheid te nemen van haar paard Lieuwe, maar klein probleempje: die stond 400 kilometer verderop in Noord-Duitsland. Natascha die kant op laten gaan bleek niet haalbaar en dus werd er naar een andere oplossing gezocht.

Haar beste vriendin sprong in de auto, haakte de trailer aan en haalde het beest naar Dordrecht, waar de vrouw nog één keer met haar paard kon knuffelen en voor de laatste keer gedag kon zeggen. Twee dagen later overleed ze.

Een afscheid tussen een opgenomen patiënt en een klein huisdier komt vaker voor, maar dit hebben wij in ons ziekenhuis nooit eerder gezien en het heeft alle betrokkenen diep geraakt. Destijds wilden wij de familie niet belasten met de vraag om de beelden te mogen delen. Nu heeft de partner van Natascha daar uit volle overtuiging aan meegewerkt. [...] Wij wensen iedereen die - zeker op deze donkerste dagen van het jaar - in moeilijke omstandigheden verkeert, oprecht veel kracht, hoop en liefde toe en we hopen dat deze beelden moed geven.
Albert Schweitzer ziekenhuis

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair