Amerikaanse serveerster krijgt $4400 fooi, moet de helft afstaan en wordt ontslagen Random
Auteur
15/12/2021 11:44

Amerikaanse serveerster krijgt $4400 fooi, moet de helft afstaan en wordt ontslagen


Een serveerster uit de Amerikaanse staat Arkansas die samen met een collega een fooi van maar liefst $4400 kreeg, kwam alsnog van een behoorlijk koude kermis thuis toen haar baas haar dwong dit bedrag met de rest van haar collega's te delen. Iets dat wel vaker een beleid in sommige restaurants is, maar in de 3,5 jaar dat ze daar werkte was dit nog niet eerder gebeurd.

Fooienbeleid

Sterker nog; deze vrijgevige 'Dinner Club' - die eens in de zoveel tijd gezellig met z'n allen uit eten gaan om het leven van een serveerster een lekkere boost te geven - had van tevoren nog gebeld om te dubbelchecken of dit specifieke restaurant niet een zogenaamd 'fooienbeleid' hanteerde om zeker te weten dat al het geld naar de serveerster ging.

Haar reactie toen ze de fooi kreeg overhandigd

Op staande voet ontslagen

Enfin, toen Grant Wise van de Dinner Club te horen kreeg dat de serveersters al het geld met haar collega's moesten delen, eiste hij het complete bedrag terug en dáár was hun baas natuurlijk niet zo blij mee. Het resultaat: op staande voet ontslagen. Niet echt oké hè?

Gelukkig heeft het eetclubje niet stilgezeten en zijn ze een crowdfund gestart waar inmiddels al meer dan $14,000 is gedoneerd. Eind goed, al goed! Nu alleen nog een nieuwe baan...

Veel besproken

Veel besproken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties