BIOS uitlezen...
Marco Borsato inmiddels door 3 vrouwen aangeklaagd wegens 'onzedelijke betastingen' met minderjarigen Shownieuws Daniel Krol
Auteur
15/12/2021 10:45

Marco Borsato inmiddels door 3 vrouwen aangeklaagd wegens 'onzedelijke betastingen' met minderjarigen


Het gonsde al een tijdje van de geruchten rondom Marco Borsato en zijn vermeende onzedelijke betastingen, en dat ging helemaal los na een uitzending van Roddelpraat waarin dat hele verhaal uit de doeken werd gedaan. Ook "Alberta Verlinde" Yvonne Coldeweijer bracht een aantal roddels naar buiten maar de "echte" media leek zich nog niet aan het verhaal te willen branden. Is ook niet niks, zo'n aantijging en Marco Borsato is niet de eerste de beste.

Tot nu, want inmiddels is er bekend dat er al 3 aangiftes tegen Marco liggen, wegens 'onzedelijke betastingen'. Dikke onzin volgens Marco, al heeft hij zich inmiddels wel teruggetrokken als ambassadeur voor het hem zo geliefde War Child. Naar eigen zeggen om zich volledig op de verdediging te kunnen richten, of zou het toch zo kunnen zijn dat de organisatie hem de deur heeft gewezen? We'll never know. Hij reageerde in elk geval wel via zijn advocaten, Carry en Gert-Jan Knoops :

Ik heb zojuist kennis genomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan. De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen.

Het hele balletje kwam aan het rollen toen de moeder van het eerste slachtoffer het dagboek van haar dochter las, waarin alles precies stond beschreven. Hiermee heeft ze Borsato geconfronteerd en naar verluidt is Borsato zelfs bij therapiesessies geweest waarbij hij huilend zijn excuses zou hebben aangeboden. De moeder is overigens de zus van een oud-bandlid van Marco, en hielp de zanger al jaren met fanclubdagen en het beantwoorden van fanmail. Hier was ze in 2019 mee gestopt omdat dat lastig te combineren viel met haar thuissituatie. Of zaten daar toch andere redenen achter?

Hoe dan ook, na deze aangifte heeft ook de mainstream media het aangedurfd om hierover te berichten, en John van den Heuvel vroeg gisteren op Radio 538 aan eventuele andere slachtoffers om zich óók te melden. Dat leverde alleen gisteren al twee extra aangiftes op. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Het fragment van John van den Heuvel

Een item van De Telegraaf

De uitzending van Roddelpraat

Yvonne Coldeweijer zou bewijs hebben

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties