Thuiswerkende Duitser breekt rug, rechter oordeelt: 'woon-werkverkeer dus baas moet kosten vergoeden' Nieuws
Auteur
11/12/2021 10:01

Thuiswerkende Duitser breekt rug, rechter oordeelt: 'woon-werkverkeer dus baas moet kosten vergoeden'


Even hypothetisch gezien; je werkt dankzij één of ander virusje al enige tijd thuis en besluit op een dag nèt ff iets langer in bed te liggen omdat je toch heel makkelijk ook een kwartiertje later in je pyjama remote kan inloggen. Stel hè, dat je onderweg van je bed naar je bureau een gekke beweging maakt en daardoor valt en je rug breekt. Is dit dan in je eigen tijd gebeurd of ben je dan officieel aan het werk en kun je de kosten van dit pijnlijke ritje bij de baas declareren?

Verzekeraar weigert te betalen

In Duitsland is dit letterlijk gebeurd toen een thuiswerkende man uit bed stapte, van zijn wenteltrap viel en zijn rug brak. De verzekeraar van de werkgever weigerde in eerste instantie de medische kosten te betalen, maar nu heeft een rechter geoordeeld dat het wel degelijk als woon-werkverkeer kan worden gezien en het dus onder werktijd heeft plaatsgevonden...

Der Kläger hat einen Arbeitsunfall erlitten, als er auf dem morgendlichen Weg in sein häusliches Büro (Homeoffice) stürzte. Das Beschreiten der Treppe ins Homeoffice diente nach den verbindlichen Feststellungen der Vorinstanz allein der erstmaligen Arbeitsaufnahme und ist deshalb als Verrichtung im Interesse des Arbeitgebers als Betriebsweg versichert.

Nou, bedankt voor dit fijne precedent en laat de rest van die 'bedrijfsongelukjes' maar komen. Katsjingggggg 💰

/ / Op dit moment bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties