Delen is lief

Email

Verboten! Nieuw-Zeeland voert vanaf 2025 een algeheel sigarettenverbod in

De tijd dat er op verjaardagen naast de plakjes worst en kaas standaard wat glazen met sigaretten op tafel stonden, ligt inmiddels alweer een tijdje achter ons en dat is misschien moet goed ook. Nieuw-Zeeland gaat hierin nog een stapje verder en wil middels een algeheel sigarettenverbod een rookvrije generatie creëren. Op dit moment kost een pakje peuk daar al zo'n €25,- maar zelfs dat zet blijkbaar niet genoeg zoden aan de dijk.

Iedereen die nu 14 jaar of jonger is kan in Nieuw-Zeeland NOOIT meer sigaretten kopen. In 2025 gaat de nieuwe wetgeving van kracht en daarmee willen ze 'de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak' aanpakken. Op zich is er wel wat voor te zeggen natuurlijk, maar aan de andere kant misschien ook wel helemaal niet.

Artikel delen

Embed code

Poll

Veel bekeken

Topreactie (+)

Goed idee hoor, in de geschiedenis van de mens zijn al heel vaak zulke dingen verboden: prohibition (meerdere landen), war on drugs, etc. Daarna is het gebruik van deze middelen helemaal gestopt, zonder enige maatschappelijke problemen 🙄 Wanneer gaan we eindelijk eens wat leren van onze fouten??

Reacties ()

Skoften app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail