Iedereen is weer boos op Martijn Koning: "Eva Jinek deed het met Thierry Baudet" Shownieuws
Auteur
06/12/2021 12:30

Iedereen is weer boos op Martijn Koning: "Eva Jinek deed het met Thierry Baudet"


Martijn Koning was ooit bekend als cabaretier maar staat nu eigenlijk alleen nog bekend als die man die Thierry Baudet op een pijnlijk ongrappige manier 'roastte' en in 2019 de Oudejaarsconferènce mocht doen. Deze scheen zo beroerd geweest te zijn dat hij in 2020 zelfs shows moest cancelen. Tot zover nog niet echt succesvol dus, en ook afgelopen week kwam Martijn weer in de spotlights te staan.

Waarom? Nou, tijdens zijn "knorrepodcast" vertelde hij bloedserieus dat Eva Jinek tijdens een reis voor het tv-programma "Pauw" naar bed zou zijn geweest met Thierry Baudet.

Ik snap niet waarom zij steeds dat Forum blijven verdedigen. F°ck die hele Jinek. Ik denk dat Eva Jinek met Thierry Baudet naar bed is geweest. Dat is wat ik denk en dat meen ik serieus. [...] Zij zijn toen een keer op excursie geweest voor Jeroen Pauw. Daar waren ook verschillende columnisten bij. Het was in 2015 en ze zijn naar Italië geweest om het vluchtelingenprobleem te zien.

Jinek begint me toch echt een beetje in het verkeerde keelgat te knallen en dat meen ik serieus. Ik was nog best wel een soort van liefdevol over haar, ondanks alles wat er gebeurd is, maar je kunt je toch ook wel als een iets minder dom wijf opstellen? Er is een soort grens, denk ik. Als je als Jinek zo lang dat extreemrechts steeds een podium blijft geven – of het nou aan de hand van zogenaamd grappige filmpjes is of Jaïr die een leuk interview heeft met Baudet of een andere griezel – dan gaat dat op een gegeven moment een grens bereiken.

Achteraf bleek het allemaal maar een grapje, hihi wat hilarisch, maar de redacteur van Jinek was intussen al bloedlink, want volgens hem is Martijn "helemaal gestoord". Koning heeft het bewuste stukje inmiddels uit zijn podcast geknipt en uiteraaaaaaard heeft hij zijn excuses aangeboden, dus we gaan zien hoe lang het nu weer gaat duren voordat de cabaretier zichzelf weer eens voorbijloopt.

De excuses van Martijn

Nog even je geheugen opfrissen

Nog meer interessants

Nog meer interessants

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties