Pijnlijke crypto- en beurscrash na nieuwe Afrikaanse coronavariant Omicron (B.1.1.529) Crypto
Auteur
27/11/2021 11:45

Pijnlijke crypto- en beurscrash na nieuwe Afrikaanse coronavariant Omicron (B.1.1.529)


Oké, een crash is wat overdreven natuurlijk, maar de panic button is weer ingedrukt nadat de WHO bekendmaakte dat er weer een nieuwe variant van het coronavirus is opgedoken, ditmaal in Zuid-Afrika. De variant (B.1.1.529) zou volgens de berichten mogelijk besmettelijker zijn, maar ook meer bestand tegen het vaccin. Lekkere timing ook, aangezien wij ons ook alweer een tijdje druk maken om het groeiend aantal besmettingen in ons eigen land, waardoor er gister nieuwe maatregelen zijn genomen (die vanaf morgen zullen ingaan).

Voor de mensen die hun spaargeld in aandelen en/of crypto hebben zitten was dat helaas ook goed voelbaar. De financiële markten reageerden direct op het nieuws, en natuurlijk niet in positieve zin. Bitcoin daalde met $6.000 en ging van $59.000 naar iets boven de $53.000 op zijn dieptepunt. Veel bekende altcoins kregen 10-20% aan hun broek. Op dit moment bungelt de prijs van Bitcoin iets onder de 54k dollar.

Paniek op de beurzen

Ook op de Europese en internationale markten was het een bloedbad door zorgen over de nieuwe variant. Onze Amsterdamse index (AEX) daalde afgelopen week met meer dan 5% en in Duitsland en Amerika ging het niet heel veel beter. De enige beursgenoteerde bedrijven die in het groen stonden waren de bezorgdbedrijven zoals PostNL, want tsja, als we de deur niet meer uit mogen straks moet alles maar weer met de post... 🤣

De AEX heeft er geen kracht meer voor

PostNL kan het weer druk krijgen

Maar, is er ook goed nieuws hoor...

Los van het feit dat Bitcoin dit jaar 90% in waarde is gestegen (YTD) ziet het grotere plaatje er nog steeds prima uit en is het vaak een kwestie van uitzoomen. Ook is er tijdens deze dip weer flink bijgekocht; zo kocht de president van El Salvador, genaamd Nayib Bukele, gister opnieuw 100 Bitcoins voor meer dan $5 miljoen voor een prijs van $54.000 per stuk. Met de toevoeging van de 100 munten, bezit El Salvador nu in totaal 1.220 BTC, ter waarde van ongeveer $66,3 miljoen. Sinds juni is Bitcoin daar een wettig betaalmiddel en kun je er dus ook een frikandel speciaal mee kopen (als ze die zouden hebben).

Bitcoin dit jaar, lekker groen en zo

Sommige altcoins denderen door

Ook trekken sommige altcoins zich niets van al deze paniek aan: ANKR, SIA, GRT en CRO zijn afgelopen 24 uur met 10-30% gestegen. Munten die afgelopen week dit soort stijgingen meemaken zijn veelal gerelateerd aan de enorme metaverse hype.

De les van vandaag: HODL

En BTD 😂

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties