BIOS uitlezen...
Dit is de stem achter Youngshee, de 'Red Light, Green Light'-pop uit Squid Game Random
Auteur
24/11/2021 12:00

Dit is de stem achter Youngshee, de 'Red Light, Green Light'-pop uit Squid Game


Mugunghwa Kkoci Pieot Seumnida! Niet echt teksten die je dagelijks uitspreekt, maar wel eentje die je gegarandeerd gehoord hebt. Dat is namelijk de tekst van Youngshee, de enorme pop uit het Red Light, Green Light-spel in de serie Squid Game, en de kans is levensgroot dat je inmiddels door het eerste seizoen heen bent want de serie was een mega-succes. Seizoen twee is inmiddels bevestigd, maar heb je je ooit afgevraagd wie er toch die stem heeft ingesproken?

Nou, wij wel in elk geval, en inmiddels weten we dat het de 10-jarige stemactrice Reagan To was. Bijzonder detail: vanwege de behoorlijk gewelddadige scènes heeft ze zelf maar een héél klein stukje van de serie gezien. Sterker nog, ze mocht haar eigen stem even horen waarna moedertjelief de tv uitzette. Niet echt heel vreemd overigens aangezien er seconden daarna mensen bruut worden afgeschoten. Zelf gaf ze onlangs een interview, waarin ze over de opnames en de reactie van haar ouders vertelde:

De regisseur vertelde me enkel dat ze Red Light, Green Light zouden spelen, en dat ik moest klinken als een kind én een robot-pop in één. Ik dacht dat ze gewoon een spelletje aan het spelen waren in het park. Ik heb niets gewelddadigs gezien. [...] Ze hoorden me voor het eerst toen de serie al bezig was. Mijn vader vroeg ooit aan mijn moeder om samen naar Squid Game te kijken. Opeens viel het kwartje, ze zette de aflevering op pauze en zei: ‘Wacht even, dat is Reagan!’ En toen ze op internet mijn naam zag, kon ze haar ogen niet geloven. (Bron: AD.nl)

Toch wel geinig: met je stem de complete wereld over gaan maar de serie zelf nog nooit gezien hebben.

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties