Reactie van de man die gisteravond tijdens de rellen in Rotterdam werd neergeschoten Nieuws
Auteur
20/11/2021 18:15

Reactie van de man die gisteravond tijdens de rellen in Rotterdam werd neergeschoten


Gisteravond brak de hel los in Rotterdam nadat een demonstratie tegen coronabeleid volledig uit de hand liep. De Coolsingel werd massaal gesloopt en politieauto's werden in de fik gezet.

Twitter overstroomde met beeldmateriaal waarop de chaos te zien was. Ook ging er een video rond waarop duidelijk te horen was dat er schoten werden gelost door de politie, maar ook te zien was dat een man naar de grond ging. Het werd daardoor duidelijk dat de politie ook gericht schoot. Er zouden dan ook meerdere gewonden zijn gevallen.

Eén van de gewonden betrof een cameraman van het corona-protestkanaal "Onrecht TV" genaamd Marco Buis. Hij heeft vanuit het ziekenhuis een videoboodschap opgenomen.

"Ik trek het wel. Ik was gisteren bijna dood. Op 5 millimeter na is m'n aorta geraakt. We gaan nog wel een keer strijden met z'n allen."

Reactie Marco Buis

Een ander slachtoffer die ook een kogel ving

Update van de politie Rotterdam

De politie Rotterdam heeft zojuist ook een update gegeven en meldt dat er in totaal 51 mensen zijn aangehouden, waarvan de helft minderjarig is.

"Ongeveer de helft daarvan was nog net minderjarig. De relschoppers kwamen uit verschillende delen van het land"

Uiteraard is er een onderzoek gestart en wil de politie graag zoveel mogelijk beelden van gisteravond. Heb je die, dan kan ze hier uploaden.

/ / Veel besproken

Meer over
Delen

/ / Reacties