Delen is lief

Email

Deze 8 bands gingen Kensington voor en wisselden met enorm succes van zanger

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Kensington-frontman Eloi Youssef ermee stopt. Hij wil niet meer dat zijn hele leven om de band draait en vindt inmiddels dat de grootse stadionrock niet echt meer bij hem past. Een hoop fans overstuur en 'Kensington' is al dagen trending op Twitter en Google.

Toch hoeft dit absoluut niet het einde van de band te betekenen, want er zijn in het verleden al een heeeeeleboel bands van zanger gewisseld, en met succes! Tijd voor een paar bekende voorbeelden.

1. Di-Rect

Zanger Tim Akkerman stopte in 2009. Hij wilde meer de singer-songwriterkant op, waarna Marcel van Veenendaal in het BNN-programma "Wie is Di-Rect?" werd verkozen tot de nieuwe frontman. 

2. Nightwish

Zangeres Tarja Turunen werd in 2005 uit Nightwish gekieperd vanwege arrogant gedrag. Ze werd in 2007 vervangen door Annette Olzon, maar dat bleek geen groot succes, al hield zij het tot 2012 vol. In dat jaar werd de Nederlandse Floor Jansen op het allerlaatste moment ingevlogen om haar te vervangen en sindsdien is de band groter dan ooit.

3. Iron Maiden

Na zanger Paul Di'Anno, die in 1981 de band uit werd gegooid vanwege drank- en drugsverslavingen mocht Bruce Dickinson het proberen. Dat leverde grote successen op, waarna Dickinson in 1993 de band verliet om een solocarrière te starten. De band probeerde het met Blaze Bayley, maar die kreeg het niet voor elkaar in de enorme voetsporen te treden.

In 1999 keerde Dickinson terug waarna hij nooit meer is weggegaan.

4. Genesis

Alhoewel de meeste mensen Genesis alleen kennen mét Phil Collins is hij toch echt niet de eerste zanger. Peter Gabriel, de eerste vocalist, vertrok na onenigheid in 1975, waarna honderden audities volgden. De oplossing bleek echter al in de band aanwezig: drummer Phil Collins nam de zang over, waarna de band qua populariteit explodeerde.

5. AC/DC

Nadat in 1980 zanger Bon Scott overleed na extreem drankgebruik (oké, en het stikken in zijn eigen kots) leek het erop dat AC/DC wel kon stoppen, maar nadat bleek dat Scott's ouders vonden dat ze door moesten gaan werd Brian Johnson gerecruteerd. Niet zonder succes, want de eerste plaat met hem op zang werd hun absolute bestseller: Back in Black. Sterker nog, op Thriller en The Dark Side of the Moon na het best verkopende album aller tijden met maar liefst 49 miljoen stuks.

6. Pink Floyd

Over Dark Side of the Moon gesproken, ook Pink Floyd begon met een andere zanger: Syd Barrett. Met hem brachten ze de plaat "Piper at the Gates of Dawn" uit, maar Syd lustte wel een snuifje en een zegeltje LSD waardoor 'ie zich behoorlijk vreemd kon gedragen. Genoeg reden om hem in 1968 buiten de deur te zetten, waarna David Gilmour het mocht overnemen.

7. Alice in Chains

Na het overlijden van Layne Staley in 2002, toch wel een van de meest legendarische grungezangers aller tijden, leek het onvermijdelijk dat de band Alice in Chains zou stoppen. Niets bleek echter minder waar, want in 2005 kwamen de heren weer bij elkaar, met William DuVall op zang. Qua stem bleek dat perfect te passen en de band toert nog steeds.

8. Faith no More

Denk je aan Faith no More dan denk je aan muzikaal genie Mike Patton, maar hij was toch echt niet de oorspronkelijke zanger. Nee, de eerste twee platen werden opgenomen met de inmiddels overleden Chuck Mosely, maar die werd in 1989 ontslagen vanwege zijn beperkte vocale kwaliteiten, zijn constante gezuip en zijn ruzies met de andere bandleden. De band is nog steeds actief, al namen zij tussen 1998 en 2009 een flinke rustpauze.

So much wow

Topreactie (+)

En BZN wordt niet genoemd?

Reacties ()

Skoften app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail