BIOS uitlezen...
The story continues: Alec Baldwin door crewlid aangeklaagd voor dodelijk schietincident op filmset Nieuws Killian Tassoni
Auteur
11/11/2021 09:53

The story continues: Alec Baldwin door crewlid aangeklaagd voor dodelijk schietincident op filmset


Het fatale schietincident van Alec Baldwin is alweer twee weken geleden. Je weet het vast nog wel, Baldwin moest een nepwapen afvuren dat toch geladen bleek te zijn, waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam. Politieonderzoek in volle gang, assistent-regisseur al eerder ontslagen vanwege nalatigheid met wapens, voorlopig einde verhaal zou je denken.

Nou nee, want het is Amerika en daar kun je iemand aanklagen voor een dwarsliggende scheet. Gebeurt nu dus ook, want een crewlid (Serge Svetnoy, hoofd belichting) sleept nu Alec Baldwin zelf voor de rechter. Volgens Svetnoy had Alec zelf het wapen moeten checken en is hij nalatig geweest. De inzet? Emotionele schade, met uiteraard een ongetwijfeld torenhoge schadevergoeding. Hij zou namelijk nét niet door de kogel geraakt zijn, en als eerste bij de cameravrouw aanwezig zijn geweest om haar gerust te stellen en te proberen haar bij bewustzijn te houden. Ook zou het voor de scène niet noodzakelijk zijn geweest om het wapen daadwerkelijk af te vuren.

Ondertussen denken de advocaten van wapenmeester Hannah Gutierrez-Reed, die uiteraard ook onder een vergrootglas ligt, aan sabotage. Officiers van justitie en de FBI zijn nog druk bezig met het onderzoek hoe de échte ammunitie in het wapen terecht heeft kunnen komen. Wél zou duidelijk zijn dat Baldwin zelf onmogelijk kon weten dat er inderdaad echte kogels in zaten. Wordt gegarandeerd vervolgd.

Een verklaring van Serge Svetnoy en zijn advocaat

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties