BIOS uitlezen...
Verkrachte vrouw vindt eigen misbruikvideo terug en klaagt Pornhub aan voor 500 miljoen Nieuws Ivan Radic
Auteur
26/10/2021 12:00

Verkrachte vrouw vindt eigen misbruikvideo terug en klaagt Pornhub aan voor 500 miljoen


Een behoorlijk geschift verhaal uit Canada. Daar werd een vrouw op 12-jarige leeftijd door een familielid meerdere malen verkracht, en nadat deze man overleed hoopte de vrouw deze traumatische periode af te kunnen sluiten. Dat idee werd finaal de nek omgedraaid toen ze een bericht kreeg van een oud-klasgenoot, met daarin een linkje en een waarschuwing dat ze daar zelf op te vinden was.

Jawel, een link naar 's werelds grootste volwassenenwebsite met beelden van haar eigen verkrachting. Inderdaad, toen ze 12 was. Ze probeerde uiteraard de beelden verwijderd te krijgen, maar dat viel nog niet mee.

Eén beeld volstond om te weten wat er aan de hand was. [...] Na vijf dagen kreeg ik een standaardreactie en daar is het bij gebleven. Maar zelfs als Pornhub die beelden offline haalt, zullen ze toch blijven opduiken. De content kon in die tijd gewoon gedownload worden. Mijn misbruik is dus vereeuwigd op internet. Het gaat nooit meer weg. [...] Als een man op me afstapt en denkt mij ergens van te kennen, flitst door mijn hoofd: ‘het zal toch niet?’ Bij nieuwe personen die je ontmoet, vraag je je constant af of ze de bewuste video’s hebben gezien. (Bron: AD.nl)

De vrouw geeft aan dat het moederbedrijf, Mindgeek, geen idee heeft wat voor impact dit soort video's heeft op de slachtoffers. Ze startte daarom een rechtszaak namens alle mensen die dit is overkomen en eist 430 miljoen schadevergoeding. Daarbovenop komt nog eens 86 miljoen als straf voor het moederbedrijf.

Visa en Mastercard zegden inmiddels al hun samenwerking met het bedrijf op. Dat lijkt niet zo heel spannend, maar dat zorgt er wel voor dat al hun betalingsverkeer praktisch stil ligt. Auw. Overigens nam het bedrijf eerder al wel stevige maatregelen: alleen geverifieerde profielen kunnen nog content uploaden, de downloadfunctie is er alleen voor betalende klanten, video's zouden makkelijker te verwijderen moeten zijn en het bedrijf haalde het afgelopen anderhalf jaar maar liefst 9 miljoen video's weg.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Veel besproken

Veel besproken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair