Baas Netflix weigert special Dave Chappelle te verwijderen vanwege ophef, personeel wil gaan staken Nieuws
Auteur
15/10/2021 11:10

Baas Netflix weigert special Dave Chappelle te verwijderen vanwege ophef, personeel wil gaan staken


Ah heerlijk, weer een nieuw dieptepunt in de hele woke-geschiedenis. Er was namelijk een boel gedoe rondom de nieuwe Netflix-special van comedian Dave Chappelle. Die je overigens nog kunt kennen van de vorige 362772 keer dat er ophef rondom een van zijn grappen was, vermoeiend.

Echter heeft hij in deze special, The Closer, een paar geintjes over transgenders en de rest van de LHBTIQWTFBBQ-gemeenschap gemaakt. Oh, en over rapper Dababy. Jeweetwel, die met die homofobe opmerkingen op een festival. Fun fact: die heeft iemand doodgeschoten in een Wal-Mart, iets waar niemand eigenlijk ooit over gevallen is. Dave grapte dat je in het huidige Amerika beter iemand kunt doodschieten dan een opmerking over homo's kunt maken.

Nou, tot zover dus, want iedereen boos. Oké, voornamelijk linkse sneeuwvlokjes met een hoge zuurgraad, maar toch. De big boss van Netflix, Ted Sarandos, vond het maar overtrokken en weigerde de special van het platform te halen. Mensen met ruggegraat, awesome. Hij stelde in een memo dat "de inhoud op het kleine scherm niet zorgt voor schade in het echte leven".

Het ultieme bewijs om dit te ondersteunen, is dat geweld op schermen de afgelopen dertig jaar enorm is toegenomen. Kijk bijvoorbeeld maar naar first-person shooter-games, maar toch is de misdaad in veel landen aanzienlijk gedaald. Naar mijn mening kunnen volwassenen dus kijken naar films waarin geweld, aanranding, misbruik of schokkende uitspraken aan bod komen en dat zonder dat het negatieve gevolgen heeft voor anderen.

Je zou zeggen dat dat einde verhaal was, maar NEEN: nu dreigt het Amerikaanse Netflixpersoneel te gaan staken. Aankomende woensdag willen zij het werk neerleggen en die tijd gebruiken om zich te concentreren op het doneren aan goede doelen en het aanmoedigen van anderen om de transgemeenschap te steunen.

De memo was zeer respectloos. Het nodigde niet uit tot een stevig gesprek over dit moeilijke onderwerp, en dat zou normaal gezien wél het geval moeten zijn.

Als dit geen nieuws is waarvan je je ballen in een fruitpers wil duwen dan weten wij het ook niet meer.

Dave over Caitlyn Jenner

Over transgenders

Over Dababy

Deze YouTube video kan niet geëmbed worden, waarschijnlijk uitgeschakeld door de uploadert, bekijken doe je hier.

Deze artikelen wil je ook niet missen

Deze artikelen wil je ook niet missen

Reacties

Reacties

Personen