Ophef in Amerika om agenten die verlamde man hardhandig uit auto trekken Nieuws
Auteur
12/10/2021 12:00

Ophef in Amerika om agenten die verlamde man hardhandig uit auto trekken


In #Amerika heeft de stront weer de ventilator geraakt, want onnodig politiegeweld op een zwart slachtoffer. Of ligt het toch net iets anders? Hoe dan ook, het gaat hier om Clifford Owensby die in Dayton hardhandig uit de auto wordt getrokken, ook al roept hij meerdere malen dat hij verlamd is en zelf niet uit de auto kán stappen. Toch wel een dingetje, want waarom zou je een gehandicapte man zo hardhandig behandelen, zeker als er een 3-jarige koter op de achterbank zit?

Het officiële verhaal van de politie verheldert dat dan wel weer. Het zou (na het checken van zijn ID-kaart) gaan om iemand die een crimineel drugs- en wapenverleden had, en ook kwam hij zojuist bij een drugspand (dat op dat moment werd onderzocht) vandaan. Vandaar ook dat 'ie werd aangehouden. Enigszins dubieus allemaal, en daarom wilden de agenten zijn auto even laten besnuffelen door een drugshond.

Hij werd verzocht uit te stappen (standaardprocedure bij een actie met een drugshond) maar dat weigerde hij. Agenten boden hem vanwege zijn handicap hulp aan, maar daarop reageerde hij met dat ze van hem af moesten blijven en dat hij niet ging meewerken. Onnodig politiegeweld of had 'ie gewoon moeten doen wat hem werd opgedragen? Geef je mening in onderstaande poll.

De volledige video

Poll

Poll

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair