Actrices wéér boos op genderneutrale Gouden Kalf-verkiezing omdat alleen mannen wonnen Nieuws
Auteur
04/10/2021 11:04

Actrices wéér boos op genderneutrale Gouden Kalf-verkiezing omdat alleen mannen wonnen


Ophef een tijdje geleden, want de uitreiking van de Gouden Kalveren gingen volle bak woke en werden genderneutraal. Geen beste acteur en beste actrice meer, maar alleen een prijs voor beste acteerprestatie. Lekker hip, lekker inclusief, het enige dat er eigenlijk nog aan ontbrak was een prijs op basis van je afkomst maar laten we vooral geen slapende kalveren wakker maken.

Die uitreiking daarvan was dus afgelopen weekend en Fedja van Huêt viel in de prijzen voor zijn rol in de film "De Veroordeling". Naast die hoofdcategorie waren er nog 3 acteerprijzen, waarvan er 2 naar mannen gingen. Je mag drie keer raden wat er gebeurde...

Jawel, gedoe, gezeik en getrut van voornamelijk actrices die direct spreken van seksisme, dat alleen mannen in goede rollen worden gecast en dat vrouwen in de filmwereld nog steeds compleet ondergeschikt zijn. Grappig. Hoogtepuntje was wel actrice/cabaretière Yora Rienstra, die een revolutionair nieuw idee de wereld in tweette: een apart gala, alleen voor actrices. Ons bekruipt namelijk het gevoel dat we zoiets al eerder hebben gezien... Oh ja. HET INMIDDELS VERMOORDE GOUDEN KALF VOOR BESTE ACTRICE.

Je kunt een hoop zeggen van die woke sneeuwvlokjes, maar er valt wel regelmatig wat te lachen.

Wat overigens ook bijzonder was was de uitreiking van de prijs aan Jandino Asporaat. Niet dat 'ie überhaupt een prijs kreeg (alhoewel), maar wel dat 'ie hem op vertoon van zijn coronapas keurig netjes op kwam halen, nadat hij zijn complete tour annuleerde vanwege het feit dat hij niet wil meewerken aan eerdergenoemde coronapas. Keurig!

De tweet van Yora Rienstra

Boeeee!

Rijk de Gooyer pleurde het beeld in 1995 al uit het raam

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties