Schijtende spreeuwen laten zich niet wegjagen en terroriseren volledige buurt in Vlissingen Nieuws
Auteur
30/09/2021 11:00

Schijtende spreeuwen laten zich niet wegjagen en terroriseren volledige buurt in Vlissingen


Een vogelpoepje op je auto, vervelend natuurlijk maar niet onoverkomelijk. Doekje overheen of even door de wasstraat en klaar. Maar wat als je in je straat een miljoenmiljard spreeuwen hebt zitten die alles, maar dan ook alles onderkakken alsof ze aan de laxerende vlierbessenthee hebben gezeten? Dán wordt het verhaal toch wel ietsje vervelender.

Bij deze buurtbewoners van de Emmastraat in Vlissingen gebeurt dat namelijk elk jaar van juni tot oktober. Elke avond rond de klok van half 8 strijken de gevleugelde kakmachines neer in de monumentale bomen in de straat, om daarna hun cloaca's op de kiepstand te zetten en alles volledig onder te baggeren. Leuk voor je autolak, maar de krengen maken ook nog eens enorm veel lawaai en zouden mensen zelfs ziek maken.

Het neerslaan van stof en veertjes slaat op mijn longen. Enkele andere bewoners in mijn appartementencomplex hebben last van COPD, zij komen de deur ook nauwelijks meer uit. En dan heb ik het nog niet over het lawaai. Niet zo erg tussen 20.00 en 22.00 uur ‘s avonds, maar het gaat tot diep in de nacht door.

Iesj dan wel natoer, maar echt lekker is anders... Op het gemeentehuis werden de klagers weggestuurd want te druk. Kom in oktober maar terug. Lekker makkelijk, want dan is de overlast nét weer voorbij. De buren proberen zelf van alles, van flikkerende lampen tot lawaai, maar niets helpt:

De spreeuwen vlogen even op, maar streken vlak daarna weer neer. Ze staken nog net hun middelvinger niet op.

Gelukkig voor de buren is het bijna oktober.

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties