Douwe Bob annuleert tour vanwege coronapas, hele band gaat er vandoor Nieuws Albin Olsson
Auteur
29/09/2021 10:47

Douwe Bob annuleert tour vanwege coronapas, hele band gaat er vandoor


Sommige bands zijn heel gelukkig dat ze weer kunnen spelen, anderen kunnen niet leven met het deurbeleid (QR-code of naar huis) en annuleren hun tournee. Fresku, Hans Teeuwen, Giel Beelen, Jandino Asporaat (wat voor de bezoekers eigenlijk alleen maar een zegen is maar dat terzijde) en nu ook Douwe Bob. Hij werd geweigerd bij de bioscoop vanwege het niet hebben van deze code en toen kwam het allemaal wel héél dichtbij. Je zou zeggen dat Bobje wel wist dat hij zo'n code nodig had aangezien het hier in het nieuws al wekenlang 24/7 over gaat, maar toch.

Dat zette hem toch wel aan het denken en hij annuleerde prompt zijn tournee. Niks meer aan doen zou je zeggen, maar blijkbaar was zijn band daar niet van op de hoogte. Die zagen á la minute hun gages voor 25 shows als sneeuw voor de zon verdwijnen, en het is niet alsof zij de laatste 2 jaar zoveel gespeeld hebben dat ze dat financieel wel konden hebben. Oftewel, die kozen eieren voor hun.. Euh.. Geld dat ze niet gingen krijgen en besloten te vertrekken.

Ophef as usual, want alhoewel een heleboel mensen zijn standpunt prima vonden (en ook nogal vaak de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog trokken) vond een groot deel van Nederland hem een narcistische kl**tzak. Het is leuk dat jij niet wil spelen, maar wat dacht je van geluidsmensen, lichtmensen, podiumbouwers, tourmanagers, zalen die hun data hebben afgeblokt zodat jij daar kan spelen en andere mensen in het vak die je nu ter plekke een oor aannaait omdat jij een statement moet maken?

Kwam hij vanmorgen overigens op terug, want hij beloofde de band financieel te compenseren. Laat ons even een klein sommetje maken, gewoon voor de gein: zijn band bestaat naast hemzelf uit 5 mensen. Sowieso een lichtman én een geluidsman (minimaal), 2 technici en een chauffeur, de rest van het personeel laten we dan even buiten beschouwing. We weten natuurlijk niet hoeveel deze mensen betaald krijgen, maar laten we van een maandloontje van € 2.000,- uitgaan. Da's € 20.000,- per maand. De tour zou lopen tot eind december, 3 maanden dus, in totaal € 60.000,-, waarbij we dus huur van materialen, overig personeel en andere kosten even niet meerekenen.

Duur geintje...

Hier kwam 'ie er al op terug

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties