Dikke ophef in Dordrecht want huisarts gebruikt het woord "buitenlanders" Nieuws
Auteur
28/09/2021 11:36

Dikke ophef in Dordrecht want huisarts gebruikt het woord "buitenlanders"


Een huisarts is er om mensen beter te maken en in het geval van het #coronavirus heeft die beste man daar een aardige klus aan. Zo viel het huisarts Bernard Berkhout uit Dordrecht op dat de vaccinatiegraad onder niet-westerse allochtonen toch achterbleef en dat het virus er vooral bij Turkse mensen steviger inhakt.

Tijd dus voor een briefje, dat hij samen met Turkse mensen opstelde en in zijn praktijk hing. Binnen no-time was 'ie een vieze racist en de naam 'huisarts' niet waard, want wat had de beste man gedaan? Hij had het woord "buitenlanders" gebruikt. BOEEEE!

Tsjah, de man had zich toch even moeten beseffen dat 'ie in 2021 zat en dat elk woord op een gouden weegschaaltje afgewogen moet worden.

Ik heb in mijn praktijk veel allochtonen, en dan met name mensen van Turkse afkomst. Wij zien hier dat Covid er bij die mensen harder inhakt dan bij mensen van Nederlandse afkomst. Ik heb dit samen met Turkse mensen die in mijn praktijk komen opgesteld. We hebben een Nederlandse vertaling gemaakt en nu zorgt juist die versie voor de commotie.

Het briefje is overigens niet verwijderd maar het woord is inmiddels vervangen door "allochtonen".

De brief in kwestie

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties