Compleet geschift: pandeigenaar moet vanwege krakers eigen ramen ingooien Nieuws
Auteur
06/08/2021 10:50

Compleet geschift: pandeigenaar moet vanwege krakers eigen ramen ingooien


Dit is Sander Schel, de eigenaar van een pand in Rotterdam. Hij zou een vergunning hebben om het pand om te bouwen tot 3 aparte woningen, maar kwam er onlangs tot zijn schrik achter dat een 5 dames (waarvan één minderjarig) zijn eigendom hadden gekraakt.

Woningnood, lastig, geen huis kunnen vinden dus dan jat je gewoon iemand anders zijn pand, want volgens de vrouwen stond dit namelijk al 5 jaar leeg. Daar was Schel het uiteraard niet mee eens en trok richting het gekraakte huis. Hij werd echter niet binnengelaten (in zijn eigen eigendom) en dus besloot hij het op een andere manier aan te pakken: met een stoeptegel door de ruit om op deze manier de krakers weg te jagen. Puk, een van de krakers vertelde:

Dit was de eerste keer dat we hem zagen. Hij kwam zomaar aan en begon op de deur te bonzen. We hebben hem toen via een raampje in de deur te woord gestaan. Schell dreigde vervolgens alles kort en klein te slaan, inclusief het meisje aan de deur.

De krakers vluchtten, maar daarmee is de kous nog niet af. De dames vinden namelijk dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging, huisvredebreuk (hihi) en schending van het huisrecht.

Wat hij heeft gedaan is simpelweg illegaal, hoeveel mensen zijn acties ook willen verantwoorden door onze acties. Wat wij hebben gedaan is geoorloofd.

Ligt volgens Schel (uiteraard) helemaal anders, want hij geeft aan dat het pand helemaal niet zo lang leegstond:

De man die daar woonde is in juli weggegaan. Ik ben jaren bezig geweest om hem te verhuizen, omdat hij dat zelf ook wilde. [...] Het verwaarloosde uiterlijk van het pand kwam doordat de man een soort kluizenaarsbestaan leidde, waarbij hij onder meer de ramen zou hebben afgeplakt. Ook waren ter voorbereiding van de verbouwing delen van het pand al gestript.

Conclusie van het verhaal? Zowel de krakers als Schel gaan aangifte doen. Round 2, fight!

De brief van de krakers

/ / Poll

/ / Ook de moeite waard

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties