ICYMI: Verstappen wéér door Mercedes van baan gekegeld in compleet geschifte GP van Hongarije Sport
Auteur
02/08/2021 10:30

ICYMI: Verstappen wéér door Mercedes van baan gekegeld in compleet geschifte GP van Hongarije


Weet je nog, die mooie 32 punten voorsprong die Max Verstappen ten opzichte van Lewis Hamilton in het WK F1 had voor de race van Silverstone? Nou, inmiddels gaat Max met 8 punten achterstand de zomerstop in want na het gedoetje in Silverstone (waar Max het niet meer over wil hebben, en terecht) werd hij gisteren wéér van de baan gekegeld door een Mercedes.

Oké, indirect, en dit keer was het Valtteri Bottas in plaats van Hamilton, maar toch. Natuurlijk was het geen opzet, maar dit kwam Mercedes wél effe lekker uit. De neutrale fan kreeg echter wel een ongelooflijke parel van een race voorgeschoteld, want het was compleet gekkenhuis in Hongarije. Hamilton die compleet in zijn eentje op de startgrid stond bij de herstart bijvoorbeeld, omdat de rest van het veld wél in de gaten had dat het tijd was voor slicks. Alonso die Lewis rondenlang achter zich wist te houden, en zijn teamgenoot Esteban Ocon die uiteindelijk de race wist te winnen.

Sebastian Vettel werd tweede, net voor Hamilton, maar werd uiteindelijk gediskwalificeerd vanwege een tekort aan brandstof. Oftewel, nadat zijn teamgenoot het halve veld uit de race knalde nóg een mazzeltje voor de Mercedescoureur. Verstappen werd met een 'halve auto' tiende, waarna 'ie na het wegvallen van Vettel nog een plekje opschoof en zo 2 punten wist te pakken. Inmiddels de derde race dit jaar waarin hij buiten zijn eigen schuld geen of weinig punten weet te pakken. Een klapband in Baku, de crash in Silverstone en nu dit geintje in Hongarije.

Op naar België, waar wat ons betreft het geluk van Lewis en Mercedes wel een keertje op mag houden. Overigens is Aston Martin in beroep gegaan tegen de diskwalificatie van Vettel, dus wordt vervolgd...

/ / Op dit moment bekeken

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties