Delen is lief

Email

Ophef van de dag: GroenLinkser boos om nieuwe Haagse tram "Bikinilijn" want seksisme

Haags grapje voor de sfeer: vervoersmaatschappij HTM noemde hun lijn 1 van Delft naar Scheveningen 'Bikinilijn'. Jeweetwel, strand, badkleding, bikini, bikinilijn. Allerleukste grap in de wereld? Mwah, maar we hebben wel eens slechter gehoord. Prima initiatief! Totdat GroenLinks daar hoogte van kreeg.

Raadslid Marielle Vavier bewees namelijk over zand in haar bikinilijn te beschikken, want "Dit is geen grapje, mannen. Maar regelrecht #seksisme en niet van deze tijd.
Niet oké en ouderwets. Ga eens met je tijd mee!" Da's allemaal overigens tot daar aan toe, maar jawel hoor, GroenLinks schaarde zich achter haar statement.

Daarbij gaf ze ook aan: 

Het is een vieze, oude mannen grap. Een tramlijn vernoemen naar de schaamstreek van een vrouw. Die associatie krijg ik erbij en anderen ook. [...] Vloedlijn of gewoon Strandtram klinkt een stuk beter. Kom op jongens, ga een beetje met je tijd mee!

Insinueren dat dit meteen een tekst van een man is, vooroordelen op basis van geslacht, hoe noemen we dat ook alweer? En vloed, tsjah, daar kan iemand weer witte vloed van maken, iets dat vrouwen overkomt (in hun bikinilijn overigens) dus dat zal ook wel niet het beste idee zijn. Het mooiste van het verhaal? De naam werd bedacht door een vrouw. Richard de Mos vond er in elk geval dit van. Een woordvoerer van HTM reageerde ook:

We willen niemand kwetsen. Onze beachtram is vrolijk bedoeld en zit vol met allerlei woordgrappen. Dit is er eentje van.

Nog een paar jaar en we leven in een superdiverse, compleet humorloze, gender- én klimaatneutrale wereld. Zin in!

Dit is 'm dus

Het was.... EEN VROUW!

Anderen bekeken ook

Topreactie (+)

Toch is die mevrouw Vavier wel een strandganger, tenslotte heeft zel al behoorlijk wat zand in de vagijn, getuige haar reactie... Even serieus... ga je even heel diep in je hoekje zitten schamen en daarna weer druk maken om belangrijke dingen!

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail