BIOS uitlezen...
Duitse helden redden brandweerman van verdrinking door hem uit het stromende water te trekken Nieuws
Auteur
16/07/2021 10:52

Duitse helden redden brandweerman van verdrinking door hem uit het stromende water te trekken


Gisteren berichtten we al dat er in Duitsland vier doden te betreuren waren ten gevolge van het noodweer maar dat aantal is extreem snel opgelopen: inmiddels staat de teller daar op 81 en zijn er honderden mensen vermist. Complete dorpen zijn afgesneden van de buitenwereld en steden kwamen daar onder water te staan. Deze brandweerman kon gelukkig door omstanders gered worden uit de stroming. Lijkt misschien niet zo heel heftig, maar een Duitse brandweerman zei hierover:

Over 50 People died in the flood, the problem is not the slide for 50 meters but the exhaustion. And the clothing is extremely heavy when completely wet. Why do I know? I am a German Firefighter and we tested how good our Clothes swim and how heavy they get when wet. And btw two firefighters died in the floods trying to help others. Have a nice day playing clever on the internet.

België

In België veranderden complete straten ook in rivieren. De stad Luik werd geëvacueerd, mensen die de stad niet konden verlaten werd geadviseerd een hogere verdieping op te zoeken. Bij onze zuiderburen vielen in totaal (tot nu toe) zes doden, waaronder een 22-jarige jongen die met een zwemband in het snel stromende water was gesprongen. Ook stortten huizen in en zoeken sommige mensen hun uitvlucht via het dak.

In Nederland zijn meerdere steden en dorpen in Noord-Limburg geëvacueerd, Maastricht lijkt aan de extreem hoge stand van de Maas te zijn ontsnapt. Verwacht wordt dat de hoogste stand van de Roer tussen 10 en 12 uur bereikt zal worden. Voor zover bekend zijn er hier nog geen slachtoffers gevallen.

De straten van Luik

De overstromingen in Duitsland

Nog meer interessants

Nog meer interessants

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!

Reacties

Reacties

Personen