6 doden en 200 arrestaties tijdens rellen en plunderingen in Zuid-Afrika vanwege opsluiting oud-president Jacob Zuma Nieuws
Auteur
13/07/2021 10:45

6 doden en 200 arrestaties tijdens rellen en plunderingen in Zuid-Afrika vanwege opsluiting oud-president Jacob Zuma


6 doden, tweehonderd arrestaties en inmiddels wordt het leger ingezet: om te zeggen dat het onrustig is in Zuid-Afrika is een behoorlijk understatement. Sinds Jacob Zuma, de oud-president, veroordeeld werd tot 15 maanden cel wegens het niet meewerken aan een onderzoek naar vermeende corruptie is de totale pleuris uitgebroken, voornamelijk in de regio's KwaZoeloe-Natal en Guateng. Aanhangers van Zuma zijn het niet eens met de straf en slopen en plunderen er daarom maar op los. Verdrietig en boos zijn gaat namelijk het beste voor een dikke 75" OLED-tv.

Plunderaars hebben de regie op een hoop plekken volledig overgenomen, al zijn er nog wel gewapende milities die de politie proberen bij te staan. President Cyril Ramaphosa, Zuma's opvolger, heeft al aangekondigd dat relschoppers en plunderaars vervolgd gaan worden maar dat lijkt nog niet écht te helpen. Het leger staat momenteel paraat om in te grijpen, wordt gegarandeerd vervolgd.

Gewapende milities vs plunderaars

Politie trekt zich terug

If you can't beat them, join them

Het leger wordt ingezet

Kleine compilatie van de rellen

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties