Update aanslag Peter R. de Vries: bewakingsbeelden uitgelekt, waarom hij niet werd beveiligd en reactie Koningshuis Nieuws
Auteur
07/07/2021 10:32

Update aanslag Peter R. de Vries: bewakingsbeelden uitgelekt, waarom hij niet werd beveiligd en reactie Koningshuis


De laffe aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries kán je niet zijn ontgaan. Op dit moment zijn er nog geen officiële mededelingen gedaan hoe het met hem gaat, maar wat wel door bronnen binnen politie en justitie is bevestigd, is dat twee verdachten van de moordaanslag uit Gelderland komen. Het gaat om twee mannen van ongeveer 20 en 30 jaar uit Tiel en Maurik. In Amsterdam-Oost werd dinsdagavond een derde verdachte opgepakt.

Liever rechtop leven dan op je knieën sterven

Zoals Peter R. de Vries in 2019 al aangaf stond hij op de dodenlijst van Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het Marengo-proces, dus stellen veel mensen nu de vraag waarom hij zich (ogenschijnlijk) niet actief liet beveiligen. Ex-collega Kees van der Spek vertelde gisteravond in RTL Late Night dat het - in tegenstellen tot andere misdaadverslaggevers - waarschijnlijk een bewuste keuze was, aangezien hij ook zijn vaders levensmotto "Liever rechtop leven dan op zijn knieën sterven" op zijn been had getatoeëerd.

Onderstaande beelden laten het moment zien dat hij na de uitzending van RTL Boulevard op weg is naar zijn auto.

Moment vlak voor de aanslag

De locatie

GeenStijl: Nee, ga weg

Politie en justitie roept op om de beelden van de aanslag niet via social media te verspreiden en ook RTL en het Mediahuis hebben bepaalde websites (*kuch* Geenstijl *kuch*) opgeroepen om hun video's te verwijderen. De reactie die je niet wel wist dat zou komen: ze laten ze JUIST (let op: heftige beelden) staan; want nieuws.

De officiële reactie van het koningshuis

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties