Delen is lief

Email

Update aanslag Peter R. de Vries: bewakingsbeelden uitgelekt, waarom hij niet werd beveiligd en reactie Koningshuis

De laffe aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries kán je niet zijn ontgaan. Op dit moment zijn er nog geen officiële mededelingen gedaan hoe het met hem gaat, maar wat wel door bronnen binnen politie en justitie is bevestigd, is dat twee verdachten van de moordaanslag uit Gelderland komen. Het gaat om twee mannen van ongeveer 20 en 30 jaar uit Tiel en Maurik. In Amsterdam-Oost werd dinsdagavond een derde verdachte opgepakt.

Liever rechtop leven dan op je knieën sterven

Zoals Peter R. de Vries in 2019 al aangaf stond hij op de dodenlijst van Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het Marengo-proces, dus stellen veel mensen nu de vraag waarom hij zich (ogenschijnlijk) niet actief liet beveiligen. Ex-collega Kees van der Spek vertelde gisteravond in RTL Late Night dat het - in tegenstellen tot andere misdaadverslaggevers - waarschijnlijk een bewuste keuze was, aangezien hij ook zijn vaders levensmotto "Liever rechtop leven dan op zijn knieën sterven" op zijn been had getatoeëerd.

Onderstaande beelden laten het moment zien dat hij na de uitzending van RTL Boulevard op weg is naar zijn auto.

Moment vlak voor de aanslag

Bitcoins minen, even geduld...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

De locatie

GeenStijl: Nee, ga weg

Politie en justitie roept op om de beelden van de aanslag niet via social media te verspreiden en ook RTL en het Mediahuis hebben bepaalde websites (*kuch* Geenstijl *kuch*) opgeroepen om hun video's te verwijderen. De reactie die je niet wel wist dat zou komen: ze laten ze JUIST (let op: heftige beelden) staan; want nieuws.

De officiële reactie van het koningshuis

So much wow

Topreactie (+)

ondertussen doet de zelfde media die hier commentaar geeft wel beelden van bombardementen op de Gazastrook laten zien... een NPO en alle grote kranten in NL die groot in beeld brengen hoe Pim Fortuin en Theo van Gogh fataal aan hun einde zijn gekomen, we laten mensen die onder het puin van ingestorte gebrouwen zien. we laten mensen zien die aan stukken zijn geblazen in de haven van Beiroet... en dan mag je mij vertellen waarom we dit in eens niet mogen zien! realiteit is dat er iemand is neer geschoten en je kan er beter een beeld bij krijgen want de worden "neer geschoten" laten maar een kleine indruk op mensen achter en de ernst van de zaak kan met een enkele foto meer vertellen dan gehele lap tekst! en teksten van mensen die alle maal het zelfde zeggen, samengevat "het is zo erg". door de focus te leggen op het plaatsen van het beeld materiaal wordt het echte onderwerp gemist! Criminelen kunnen blijkbaar hier goed mee wegkomen.

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail