Opi-omi-mevrouw die de halve Tour de France omver kegelde gearresteerd Nieuws
Auteur
01/07/2021 10:15

Opi-omi-mevrouw die de halve Tour de France omver kegelde gearresteerd


De Tour de France begon dit jaar met een onvergetelijke valpartij die je onmogelijk gemist kunt hebben, maar voor degenen die onder een steen leven nog even een kleine samenvatting: er stond een muts met een zelfgeknutseld bordje (waarop ze de groeten deed aan opa en oma) langs de weg, Tony Martin kon de vrouw niet meer ontwijken en ging op zijn waffel waardoor het halve peloton onderuit ging.

Die dame (vermoedelijk een Française van 30) ging er als een lapin vandoor, maar inmiddels heeft de #politie haar op het bureau in Landerau vastgezet nadat ze zichzelf had aangegeven. Er was online een aardige klopjacht gaande en waarschijnlijk zag ze de bui al wel hangen.

Eén jaar de bak in?

Wat voor straf ze zal krijgen is tot nog toe onbekend. De Tourorganisatie heeft een klacht tegen haar ingediend en dat kan haar een boete van €1.500,- opleveren. Echter, als de Duitser Jasha Sütterlin, die door de valpartij noodgedwongen moest opgeven, óók besluit een klacht in te dienen kan ze maximaal een jaar de bak indraaien. Kunnen Opi en Omi lekker op bezoek komen.

Beelden van de valpartij

Het internet zou het internet niet zijn....

Ondertussen rijdt van der Poel nog steeds in het geel

Veel besproken

Veel besproken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties