BIOS uitlezen...
Ex-voorzitter NRA erin geluisd, zit nu in een spotje tegen gun violence Nieuws
Auteur
25/06/2021 10:13

Ex-voorzitter NRA erin geluisd, zit nu in een spotje tegen gun violence


Amerikanen en hun Second Amendment, oftewel hun recht om wapens te dragen, blijft toch wel een dingetje. 32% van de volwassenen draagt zelf een wapen, 44% van alle Amerikanen woont in een huishouden waarin een wapen te vinden is. Komt neer op 393 miljoen wapens in Amerika, 46% van het totale wapenarsenaal (in privébezit) in de hele wereld. Da's veel.

Er zijn daarentegen ook een heleboel tegenstanders van dit recht, waaronder de organisatie Change The Ref. Zij vroegen onlangs aandacht door onder anderen de ex-voorzitter van de National Rifle Association (NRA) David Keene te laten speechen op een school. Toen hij voor meer dan 3.000 lege stoelen stond te praten dacht hij dat hij aan het oefenen was, maar in werkelijkheid waren dit opnames voor een anti-wapenspotje en stonden de lege stoelen voor de slachtoffers die jaarlijks op scholen vallen. Gooi daar nog wat 911-gesprekken doorheen en je hebt een bizarre video.

Hierna werden nog 2 pro-wapenactivisten op dezelfde manier te grazen genomen. In een statement vertelde Change The Ref:

This campaign is not about tricking a couple of NRA members, it’s about showing how thousands of empty chairs during graduations, have become a normal American tradition. [...] We are here representing every single kid that is not able to finish high school. We have to be louder, and that means reaching more and more people.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties