Softwareontwikkelaar en beroepspsychopaat John McAfee 'gezelfmoord' in Spaanse cel Nieuws
Auteur
24/06/2021 11:17

Softwareontwikkelaar en beroepspsychopaat John McAfee 'gezelfmoord' in Spaanse cel


De Brits-Amerikaanse softwareontwikkelaar John McAfee, die in de jaren 90 succesvol zijn antivirussoftware lanceerde, is afgelopen nacht dood in zijn Spaanse cel gevonden. De miljonair madman zat sinds vorig jaar oktober vast vanwege belastingfraude in de Verenigde Staten, waar hem een celstraf van zo'n 30 jaar boven het hoofd hing. Enkele uren nadat de Spaanse rechtbank goedkeuring gaf voor de uitlevering aan Amerika, besloot hij (volgens de berichten) er zelf een einde aan te maken en werd hij dood aangetroffen in zijn cel in Barcelona.

Belastingschuld & fraude met cryptomunten

Naast de belastingschuld van miljoenen dollars werd hij ook van verdacht van witwassen en fraude met cryptomunten. Volgens de aanklagers heeft hij miljoenen dollars aan inkomsten hebben gehad die hij nooit heeft aangegeven. Dit zou afkomstig zijn van de handel in cryptogeld, speeches, consultancy en de rechten op de verkoop van zijn levensverhaal voor een documentaire.

Naast dat hij er heilig van overtuigd was dat #Bitcoin eind 2020 1 miljoen dollar waard zou zijn, anders zou hij op nationale televisie zijn eigen jongeheer opeten, zette hij met het initiatief 'Coin of the day' ook regelmatig ondergewaarde cryptomunten op Twitter in de spotlight. Ordinaire pump & dumps, zo bleek al snel, waar hij naar alle waarschijnlijkheid vooral zelf beter van werd.

McAfee didn't kill himself

Na de zelfmoord (*kuch*) van Epstein, en mede doordat hij verschillende berichten op Twitter achterliet en zich tegen zelfmoord uitsprak, vliegen de complottheorieën je nu ook alweer om de oren. Brace yourself; 'McAfee didn't kill himself' memes incoming.

Check hier de trailer van de documentaire Gringo

/ / Ook interessant

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties