Delen is lief

Email

Doetinchemse eindbazen weten WhatsApp-fraudeurs in een geniale val te lokken

WhatsApp-fraude is supertreurig maar tegelijkertijd makkelijk én lucratief: je gooit gewoon 400 lijntjes uit en als er ook maar één gelooft dat jij daadwerkelijk die dochter in nood bent heb je beet. Toch loopt dat wel eens anders, zoals onlangs in Doetinchem.

Een 71-jarige man werd daar helaas opgelicht op precies die manier. Dochter, nieuwe telefoon met nieuw nummer, snel geld nodig en hop, vader en moeder maken 1.200 euro over. Vlak daarna voelen ze al nattigheid, blokkeren ze hun rekening en bellen ze de politie maar helaas: het geld is al weg. Weinig aan te doen zou je denken, totdat de jongste dochter van het voorval hoort en full-blown Alberto Stegeman gaat door contact op te nemen met de fraudeurs.

De oplichters opgelicht

"Ik hoor net van pa en ma van je problemen met je telefoon. Wat sukkelig allemaal, kan ik je helpen door wat geld over te maken?" Uiteraard wordt er gehapt, waarop het zusje meldt dat er alleen cash beschikbaar is want een (uiteraard niet bestaande) schenking van opa. De vrouw belooft de oplichters €2.500,-, alleen is ze zelf niet thuis en belooft ze het geld in een envelop te doen en in de blauwe container te leggen. Fotootje erbij als bewijs, hopla!

Wat ze er logischerwijs niet bij vertelt is dat ze ook de politie heeft ingeschakeld, die die bewuste avond in de bosjes liggen te wachten. Het duurt even, maar dan komen ook daadwerkelijk drie mannen richting die container. De politie duikt er bovenop, arresteert er twee en pakt 's nachts om 2:30 ook nog de derde persoon op. Alle drie mannen zitten vast, het onderzoek is inmiddels in volle gang. Keurig gedaan!

Beelden van de arrestatie

Zo gaat het in zijn werk

Artikel delen

Embed code

Zeker even checken

Topreactie (+)

ik wil ook dit soort whatsapp berichten krijgen! lekker gezellig nieuwe vrienden maken altijd leuk! beetje de sleur uit het dagelijkse leven!

Reacties ()

Download onze app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail