BIOS uitlezen...
Nieuwe online maaltijdenbezorger Bistroo haalt 8 miljoen euro met crypto token en beloont gebruikers Crypto
Auteur
13/06/2021 14:01

Nieuwe online maaltijdenbezorger Bistroo haalt 8 miljoen euro met crypto token en beloont gebruikers


Geen zin om te koken of om boodschappen te doen? No problem, dan bestel je tegenwoordig simpel je eten online via diverse platformen zoals Thuisbezorgd of Uber Eats. Een paar keer klikken en hatseflats, binnen een half uurtje wordt je eten bij de voordeur afgeleverd. Online bestellen wordt dan ook steeds populairder, helemaal sinds onze Hugo besloot alle restaurants te sluiten vorig jaar.

Bistroo is een nieuwe speler op de markt die het nét even anders wil gaan aanpakken dan de huidige aanbieders, omdat de meeste bezorgplatformen bekend staan om hun hoge commissies. Hier zijn restaurants de dupe van en betalen wij weer meer voor onze pizza.

Waar Bistroo het verschil mee maakt

Om te beginnen rekent Bistroo een héél stuk minder commissie; waar huidige platformen soms tot wel 30% inhouden per bestelling, rekent Bistroo hier maximaal 5% voor. Hoef je als pizzabakker ook niet iedere keer een briefje (met kortingscode) bij de bestelling te doen om de klant over te halen volgende keer rechtstreeks bij je te bestellen. Ook houden ze je verdiende geld niet vast en betalen ze ze direct uit.

Daarnaast heb je als maaltijdenbezorger véél meer controle over het proces, doordat je inzicht hebt in allerlei data via het back-office dashboard: omzet, uitbetalingen, refunds, maar ook kan je makkelijk in contact komen met je klanten, of diverse promotietools gebruiken om reclame te maken. Jij bent de eigenaar, niet het platform, net zoals in je eigen tent dus.

Tot slot (en niet geheel onbelangrijk), maakt het platform gebruik van het Ethereum-netwerk waarmee ze hun eigen BIST token hebben geïntegreerd. Dit betekent dat je niet alleen met "gewoon geld" (FIAT) bestellingen kan plaatsen, maar ook met BIST tokens kan betalen.

8 miljoen opgehaald via community token

Door de constructie met BIST tokens hebben ze maar liefst 8 miljoen euro weten op te halen tijdens een eerste investeringsronde. Oftewel: investeerders kregen als eerste de mogelijkheid om deze tokens te kopen. In totaal deden hier bijna 3000 mensen aan mee en werd het doel van 8 miljoen in enkele weken al gehaald. Maar dat is nog niet alles...

Beloningssysteem

De BIST token gaat echter niet alleen dienen als betaalmiddel. Je kunt ze in de toekomst ook verdienen door bij te dragen aan het platform. Door bijvoorbeeld een goede recensie te schrijven, je bestellingen te delen, of door vrienden uit te nodigen op het platform word je beloond met BIST tokens. Hoe groter en waardevoller je bijdrage, hoe meer je verdient.

Daarnaast krijg je standaard bij iedere bestelling 1% van de kosten terug in tokens als je deze betaalt met FIAT en 2% als je 'm afrekent met BIST. Dit is wat Bistroo onderscheid van de bestaande platforms en juist zo interessant maakt

Je kunt je BIST tokens zélfs staken of in een liquidity pool gooien om nóg meer tokens te verdienen, maar dan moet je wel wat ervaring hebben met crypto. Meer info hierover vind je hier.

Bistroo app

Uiteraard is er ook een app beschikbaar: de Bistroo app voor Android kun je downloaden in de Play Store en de iOS app in de App Store. Nieuwe ontwikkelingen zullen we in de gaten houden en met jullie delen.

Tot slot: filmpje! 👇

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties