Delen is lief

Email

Nieuwe online maaltijdenbezorger Bistroo haalt 8 miljoen euro met crypto token en beloont gebruikers

Geen zin om te koken of om boodschappen te doen? No problem, dan bestel je tegenwoordig simpel je eten online via diverse platformen zoals Thuisbezorgd of Uber Eats. Een paar keer klikken en hatseflats, binnen een half uurtje wordt je eten bij de voordeur afgeleverd. Online bestellen wordt dan ook steeds populairder, helemaal sinds onze Hugo besloot alle restaurants te sluiten vorig jaar.

Bistroo is een nieuwe speler op de markt die het nét even anders wil gaan aanpakken dan de huidige aanbieders, omdat de meeste bezorgplatformen bekend staan om hun hoge commissies. Hier zijn restaurants de dupe van en betalen wij weer meer voor onze pizza.

Waar Bistroo het verschil mee maakt

Om te beginnen rekent Bistroo een héél stuk minder commissie; waar huidige platformen soms tot wel 30% inhouden per bestelling, rekent Bistroo hier maximaal 5% voor. Hoef je als pizzabakker ook niet iedere keer een briefje (met kortingscode) bij de bestelling te doen om de klant over te halen volgende keer rechtstreeks bij je te bestellen. Ook houden ze je verdiende geld niet vast en betalen ze ze direct uit.

Daarnaast heb je als maaltijdenbezorger véél meer controle over het proces, doordat je inzicht hebt in allerlei data via het back-office dashboard: omzet, uitbetalingen, refunds, maar ook kan je makkelijk in contact komen met je klanten, of diverse promotietools gebruiken om reclame te maken. Jij bent de eigenaar, niet het platform, net zoals in je eigen tent dus.

Tot slot (en niet geheel onbelangrijk), maakt het platform gebruik van het Ethereum-netwerk waarmee ze hun eigen BIST token hebben geïntegreerd. Dit betekent dat je niet alleen met "gewoon geld" (FIAT) bestellingen kan plaatsen, maar ook met BIST tokens kan betalen.

8 miljoen opgehaald via community token

Door de constructie met BIST tokens hebben ze maar liefst 8 miljoen euro weten op te halen tijdens een eerste investeringsronde. Oftewel: investeerders kregen als eerste de mogelijkheid om deze tokens te kopen. In totaal deden hier bijna 3000 mensen aan mee en werd het doel van 8 miljoen in enkele weken al gehaald. Maar dat is nog niet alles...

Beloningssysteem

De BIST token gaat echter niet alleen dienen als betaalmiddel. Je kunt ze in de toekomst ook verdienen door bij te dragen aan het platform. Door bijvoorbeeld een goede recensie te schrijven, je bestellingen te delen, of door vrienden uit te nodigen op het platform word je beloond met BIST tokens. Hoe groter en waardevoller je bijdrage, hoe meer je verdient.

Daarnaast krijg je standaard bij iedere bestelling 1% van de kosten terug in tokens als je deze betaalt met FIAT en 2% als je 'm afrekent met BIST. Dit is wat Bistroo onderscheid van de bestaande platforms en juist zo interessant maakt

Je kunt je BIST tokens zélfs staken of in een liquidity pool gooien om nóg meer tokens te verdienen, maar dan moet je wel wat ervaring hebben met crypto. Meer info hierover vind je hier.

Bistroo app

Uiteraard is er ook een app beschikbaar: de Bistroo app voor Android kun je downloaden in de Play Store en de iOS app in de App Store. Nieuwe ontwikkelingen zullen we in de gaten houden en met jullie delen.

Tot slot: filmpje! 👇

I like to load it load it...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

Ook veel bekeken

Topreactie (+)

Miss leuk te vermelden dat het Nederlands is😏voor een bitcoin kom ik heel de week lkkr bbq gerechten brengen 10kg vlees met gratis 100 gr wiet uit Amerika/Canada toch👍bestellingen kunnen hieronder geplaatst worden toch🤤support chefspecial sietze jonguh.. Of stuur gwn crypto muntjes zonder dat je vreten wil dat werk nog beter toch

Reacties ()

Heb je onze app al?

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail