Turks stel moet ruim €133.000 aan bijstand terugbetalen vanwege tweede huis in Turkije Nieuws
Auteur
28/05/2021 11:30

Turks stel moet ruim €133.000 aan bijstand terugbetalen vanwege tweede huis in Turkije


Als je in Nederland woont en je jezelf niet kunt redden is er de bijstand. Een mooi financieel vangnet waar elke Nederlander gebruik van kunt maken. Zitten overigens wel wat mitsen en maren aan, want je mag natuurlijk niet bijverdienen en geen eigen vermogen hebben. Ook is het in de regel niet echt geaccepteerd dat je EEN TWEEDE HUIS IN ANKARA TER WAARDE VAN 170.000 EURO HEBT. Just sayin'.

Bleek een stel uit Tilburg wel te hebben. Na een anonieme tip in 2017 werd dat eens goed onderzocht, maar het koppel gaf zelf aan dat het huis leegstond en dat ze deze #woning 40 jaar geleden voor 25.000 gulden hadden gekocht. Niet dat daar nog papieren van waren, maar toch. Echter bleken er wél andere papieren te bestaan: die van een betaalde onroerendezaakbelasting, bijvoorbeeld. Woepsie, want dat is toch echt het bewijs dat er belasting over dat huis betaald is en dat het geheel een waarde heeft van zo'n €170.000,-.

Als de gemeente om meer gegevens vraagt laat het stel niks meer van zich horen. Ook prima, uitkering stopgezet en aangezien er niet aan de inlichtingenplicht werd voldaan mogen de inwoners €133.411,03 aftikken. Oftewel: álle bijstand sinds 2009. De twee gingen in beroep, met als verweer dat beiden de Nederlandse taal niet genoeg machtig waren om alle gesprekken te volgen, maar daar ging de rechter niet in mee. Dokken!

België controleert hier al langer op

Check dit ook even

Check dit ook even

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties