Oppassen: "groene flitspalen" meten en bekeuren binnenkort ter plekke de uitstoot van je auto Nieuws
Auteur
27/05/2021 10:00

Oppassen: "groene flitspalen" meten en bekeuren binnenkort ter plekke de uitstoot van je auto


Hotsjééeéé, naast je snelheid kun je binnenkort in België (en daarna gegarandeerd ook in de rest van Europa) "geflitst" worden vanwege je de uitstoot van je auto. Deze zogenaamde groene flitspalen kunnen tijdens het voorbijrijden meten hoeveel rotzooi jij vanuit je oude dieseltje de lucht in blaast en overschrijdt dat de normen? Dan komt de gevreesde envelop vanzelf op de mat te liggen.

Zou voornamelijk gaan om fraudeurs op te pakken. Bestuurders die kapotte roetfilters niet vervangen maar laten verwijderen, of vrachtwagenchauffeurs met een waggie waarvan de katalysator niet lekker werkt. Echter wordt er ook gesproken over auto's die de beloofde uitstoot vanuit de fabrikant niet waarmaken. Oftewel, jij koopt aan de hand van de beloftes van de automaker een zuinige, schone auto en als dat niet helemaal wordt waargemaakt krijg JIJ bekeuringen. Waar kunnen we die declareren?

Voorlopig alleen nog in Brussel en in de haven van Antwerpen te vinden, die krengen, maar we hebben zo'n donkerFrans vermoeden dat het niet lang meer duurt voordat deze units overal staan. Volgens de Belgische minister zou de uitstoot van schadelijke stoffen met respectievelijk 40, 70 en zelfs 80 procent kunnen worden teruggedrongen. Dat zijn een heeeeeeeleboel bekeuringen...

Zo werkt het

Ook interessant

Ook interessant

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties