Nieuwe Tesla Roadster knalt dankzij raketmotoren in 1,1 seconde naar de 100 km/u Automotive
Auteur
21/05/2021 13:00

Nieuwe Tesla Roadster knalt dankzij raketmotoren in 1,1 seconde naar de 100 km/u


Gekke Elon Musk. Is hij niet bezig om cryptocurrency de lucht (of de grond) in te Twitteren, dan verzint hij wel weer iets anders bizars. Vandaag in de Elon-aanbieding: raketmotoren op je Tesla Roadster.

Nu zijn andere Tesla's al geen trage slakken qua acceleratie, maar de aankomende Tesla Roadster gaat de kroon spannen en zou in 1,1 seconden naar de 100 kilometer per uur moeten knallen. Hoe? Nou, met het optionele raketmotoren-pakket dat je kunt vinden op de SpaceX-uitvoering. Niet van die units met enorme vlammen, dat zou knap lullig zijn voor je achterligger, maar met koude lucht onder extreme druk. Zonder deze uitbreiding doet de Roadster er een seconde langer over, nog niet echt een schande, en de topsnelheid zou bij alle uitvoeringen rond de 400 km/u liggen.

Hoe het gebakje er verder uit komt te zien weet niemand, maar momenteel staat er een prototype van de Roadster in het Petersen Automotive Museum waarbij ook deze informatie over het SpaceX-pakket te vinden zou zijn. Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren weet niemand en er zal wel een hele lijst met mitsen en maren aan vasthangen, maar aan de andere kant: als je een compleet ruimtebedrijf kunt optuigen en een Tesla door de ruimte kunt laten vliegen moet het ook wel lukken om dit soort geintjes uit te halen.

Zo ziet het prototype eruit

Eerdere Tesla's waren ook niet echt langzaam

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties