Volgens Albert Verlinde had Matthijs van Nieuwkerk een zwarte vrouw moeten zijn Nieuws
Auteur
19/05/2021 10:45

Volgens Albert Verlinde had Matthijs van Nieuwkerk een zwarte vrouw moeten zijn


Toch wel een bijzonder momentje in het Radio 1-programma Spraakmakers, afgelopen maandag. Hadden we effe gemist, maar uiteraard praten we jullie even bij. Zo zijn we. Ging daar natuurlijk over het interview dat Matthijs van Nieuwkerk die avond met Máxima zou hebben, en Catherine Keijl sprak daarover met Albert Verlinde.

Die gaf daar even doodleuk aan dat we die Matthijs van Nieuwkerk nou wel kennen en dat daar eigenlijk gewoon een zwarte vrouw had moeten zitten. Niet een specifiek iemand met interviewskills en de perfecte competenties, nee, gewoon een zwarte vrouw. Omdat dat een vrouw is. En omdat ze zwart is. Deugpuntjes binnen, niks meer aan doen, lekker bezig Albert!

Of iemand goed is of niet, daar gaat het niet om. Maar als je een statement wil maken van: we leven nu in 2021 met alles wat er in de afgelopen twee jaar aan discussies geweest is, dan zou het niet zo vreemd zijn geweest.

Hoe noem je dat ook alweer? Iemand voortrekken (of benadelen) op zijn geslacht of huidskleur? We komen er even niet op...

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair