Schutter richt bloedbad aan in het Russische Kazan: 11 mensen overleden, 21 gewonden Nieuws
Auteur
11/05/2021 13:24

Schutter richt bloedbad aan in het Russische Kazan: 11 mensen overleden, 21 gewonden


Vandaag, 11 mei 2021, zal de Russische geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop de 19-jarige schutter Galyaviev Ilnaz Renatovich een tragisch bloedbad op zijn oude school aanrichtte. Er werden schoten en explosies gehoord, waarna hij het vuur midden in de gang opende. In eerste instantie werd er gesproken over één medeplichtige, maar dat schijnt inmiddels door het Russische persbureau TASS te zijn ontkracht.

Blinde paniek

Schoolkinderen werden uit het gebouw geëvacueerd en sommige leerlingen sprongen in blinde paniek het raam uit. Volgens de laatste gegevens zijn er inmiddels 11 mensen overleden en raakten er 21 gewond (waarvan 14 kinderen).

De ravage in school

Overal gewonden

Het verhaal van een ooggetuige:

We zaten op de derde verdieping, we hadden een geschiedenisles. Plots, midden in de les, begint de directrice tijdens de wacht in de microfoon te schreeuwen dat iedereen zijn kantoor moet sluiten en niet voor iemand open mag. De klasleraar sloot snel het kantoor en letterlijk vijf seconden later donderde er een grote explosie. Ofwel op de eerste of op de tweede verdieping. We verzamelden ons aan het einde van de klas, deden de deur voor niemand open, maar ze stormden erin - schoten werden gehoord, klappen op de deur, alsof iemand probeerde hem eruit te slaan

Ex-leerling van de school

Dit zou naar verluidt de 19-jarige schutter Galyaviev Ilnaz Renatovich zijn, die uiteindelijk is overmeesterd en naar het politiebureau is gebracht. Volgens het persbureau studeerde Galyaviev 4 jaar geleden aan deze school, maar kreeg hij allerlei conflicten met leraren. Voor de aanval startte hij een Telegram-kanaal waar hij zichzelf een God noemde.

Ook interessant

Ook interessant

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair