BIOS uitlezen...
Agent in Rotterdam-Noord beukt burger naar de grond die aanhouding belemmert Knokken
Auteur
06/05/2021 11:31

Agent in Rotterdam-Noord beukt burger naar de grond die aanhouding belemmert


Waar je in Amerika om het minste of geringste overhoop wordt geschoten, krijg je hier gelukkig eerst een tik op je neus als je iets te bijdehand bent. Naar verluidt is dit in Rotterdam-Noord gebeurd en wordt het - zoals wel vaker - zonder of met verkeerde context op het internet geslingerd.

Wat denken jullie; burgerlijke ongehoorzaamheid of gaat meneer de politie agent buiten zijn boekje en is het een gevalletje (excessief) politiegeweld? Iemand meer info?

UPDATE: de agent heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar daar gaat het waarschijnlijk niet bij blijven. De belangenorganisatie Control-Alt-Delete, die zich bezighoudt met onder andere politiegeweld, heeft via Instagram contact gezocht met de jongen en wil hem helpen.

"Wij zouden hem aanraden aangifte te doen van mishandeling. Ook al had hij een bank overvallen - zulk geweld bij een aanhouding is niet gerechtvaardigd."

Achteraf bleek dat de jongen zich met een aanhouding had bemoeid en een agent had uitgescholden, zijn zaak is geseponeerd.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties