Uniek: het Caribische eiland Bequia wordt volledig Bitcoin proof Crypto
Auteur
30/04/2021 12:31

Uniek: het Caribische eiland Bequia wordt volledig Bitcoin proof


Even wat tropisch nieuws tijdens deze troosteloze, regenachtige dagen. Want hoewel het grootste gedeelte van de Nederlanders nog géén vakantie heeft durven boeken door alle onzekerheden die corona veroorzaakt, snakken we er toch met z'n allen naar om met onze reet in de zon te liggen met een koude klatser on the side.

Liever zitten we op een tropisch eiland zoals Bequia. Een eilandje van slechts 18 vierkante kilometer groot in het Caribisch gebied, waar je binnenkort alles kan betalen met Bitcoin. Het vastgoedbedrijf One Bequia is namelijk van plan om daar 39 vakantievilla's te bouwen en alle betalingen, van zowel de villa's als de boodschappen bij de supermarkt, met Bitcoin mogelijk te maken.

Volgens Storm Gonsalves, het hoofd van het One Bequia-project, is het geen marketingstunt. Voor kleine eilanden is het namelijk steeds moeilijker om aangesloten te blijven op het financiële en economische systeem, omdat grote banken ze voornamelijk als risico zien. Daarom is een alternatief noodzakelijk.

De adoptie van cryptocurrency is verre van een gimmick. Het is een antwoord op uitdaging waarmee de gemeensdchap wordt geconfronteerd, die steeds meer afgesneden wordt van reguliere bankfaciliteiten. Inwoners van kleine eilandstaten ondervinden telkens weer problemen als ze betalingen willen doen. De grote internationale banken houden hun handen van het eiland af onder het mum van 'derisking'."

Huidige prijs van Bitcoin

De prijs voor één Bitcoin is op dit moment iets meer dan 54.000 dollar, oftewel bijna € 45.000.-. Dat is een stuk lager dan de 64.000 dollar die de munt eerder waard was deze maand, maar ondertussen zit er wel meer dan 2 biljoen dollar in de markt. De meeste altcoins hebben grote stijgingen doorgemaakt de afgelopen weken. De mogelijke oorzaak: altseason.

Altcoin season

Een veel besproken "eigenschap" van de cryptomarkt is het zogenaamde altcoin seizoen. In het kort komt het er op neer dat er in deze periode (van weken tot maanden) geld van Bitcoin naar de altcoins stroomt, wat vaak leidt tot explosieve stijgingen. Waar normaal gesproken ruim de helft van het geld in Bitcoin zit, daalt dit percentage tot onder de 50%. Er is zelfs een Altcoin Season Index voor ontwikkeld die aangeeft of het altcoin season is (nu dus).

Meeprofiteren kan vrij simpel. Gewoon even via een Nederlandse exchange als Litebit of Bitvavo een account aanmaken, wat altcoins inslaan en hopen dat er grote groene dildo's op de grafieken verschijnen de komende maanden. Wil je wat minder fees betalen raden we je Binance aan. En stop er geen geld in waar je ook van moet eten boys...

Poll

Poll

Ook interessant

Ook interessant

Meer over
Delen

Reacties

Reacties