Dronken Mario Gonzalez dood nadat Amerikaanse agent hem minutenlang tegen de grond drukt Nieuws
Auteur
29/04/2021 10:30

Dronken Mario Gonzalez dood nadat Amerikaanse agent hem minutenlang tegen de grond drukt


Iets meer dan een week nadat Derek Chauvin schuldig werd bevonden aan de moord op George Floyd worden er nu bodycambeelden vrijgegeven van de arrestatie van Maraio Gonzalez. Omwonenden hadden gebeld vanwege het feit dat Gonzalez dronken en verward leek, waarop de politie van de Californische plaats Alameda een kijkje gingen nemen.

Gonzalez gaf na 11 minuten praten zijn ID niet af en besloot op geen enkele manier mee te werken, ook niet toen hem de handboeien om werden gedaan. Of dat een bewuste keuze was of dat hij de vragen niet begreep is niet duidelijk, maar ondertussen houdt één agent zijn knie tussen zijn schouderbladen en drukt een ander zijn knie in Gonzalez' nek. De verdachte blijft huilen en zeggen dat hij onschuldig is, raakt buiten westen en overlijdt later in het ziekenhuis.

De drie betrokken agenten zijn inmiddels naar huis gestuurd en de dood wordt onderzocht. De broer van Mario, Jerry Gonzalez en zijn advocaat reageerden tijdens een persconferentie.

De video laat zien dat hij met zijn gezicht op de grond is gestorven, terwijl agenten op hem drukten. [...] Zijn dood was onnodig en was te voorkomen geweest. Een dronken man in het park staat niet gelijk aan de doodstraf.

Oordeel zelf. Let op: niet echt heel prettige beelden.

Zo reageerde de familie

Trending vandaag

Trending vandaag

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair