BIOS uitlezen...
Tv-kok Rene Pluijm "afgevoerd als een crimineel" omdat 'ie zich niet aan de coronaregels hield Nieuws
Auteur
19/04/2021 10:23

Tv-kok Rene Pluijm "afgevoerd als een crimineel" omdat 'ie zich niet aan de coronaregels hield


Kok René Pluijm, bekend van Pluijms Eetbare Wereld is in het dagelijks leven restauranthouder in IJmuiden, en net als veeeeele andere horeca-ondernemers is hij het gedoe rondom de coronamaatregelen helemaal zat. Na al meerdere waarschuwingen gehad te hebben vond 'ie het afgelopen zaterdag wel weer mooi geweest en serveerde hij mensen eten en drinken op zijn terras. Slecht plan, want binnen no-time stonden de BOA's op de stoep.

De beste man werd aangehouden en afgevoerd "als een crimineel", al zei hij later dat de politie heel vriendelijk en correct zou zijn geweest. Diezelfde avond werd Pluijm weer vrijgelaten maar logischerwijs niet zonder een royale boete. Die overigens al ruimschoots door middel van crowdfunding is betaald, maar toch.

Aan de ene kant natuurlijk terecht: befehl ist befehl, regels zijn regels en daar heeft elke ondernemer zich maar aan te houden, hoe krom die regels ook mogen zijn. Echter, als de gemeente Rotterdam zelf picknicktafels op straat zet zodat mensen daar effe lekker hun (zelf meegenomen) hapjes en drankjes kunnen nuttigen dan kunnen we ook wel begrijpen dat er iets knapt. Morgen #persconferentie, zin in!

Nog meer interessants

Nog meer interessants

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties