D-day voor Coinbase: vandaag gaat het cryptobedrijf de beurs in Amerika op Crypto
Auteur
14/04/2021 11:10

D-day voor Coinbase: vandaag gaat het cryptobedrijf de beurs in Amerika op


Coinbase, één van de bekendste en grootste crypto-exchanges op het moment, gaat vandaag de geschiedenisboeken in. Ze gaan namelijk als eerste handelsplatform in crypto de "echte" beurs op, en dat was een paar jaar geleden natuurlijk niet voor te stellen. Crypto was namelijk volgens veel mensen slechts een tijdelijke hype die een langzame dood zou sterven. Maar, ondertussen heeft Bitcoin alwéér een record aangetikt en is het op dit moment ruim 64.000 dollar waard. Met Ethereum gaat het overigens ook prima, de op één na grootste munt staat ook op een recordhoogte van ruim 2300 dollar.

Over Coinbase

Coinbase is in 2012 opgericht door Brian Armstrong and Fred Ehrsam in San Francisco en heeft op dit moment ongeveer 56 miljoen gebruikers. Die gebruikers verhandelen ieder kwartaal 335 miljard dollar aan digital munten. Het bedrijf wordt draaiende gehouden door 1700 man (en vrouw) personeel. Het geld verdienen ze voornamelijk door transactiekosten te vragen voor iedere aankoop en verkoop die je via het platform doet. In deze tijden profiteren ze daar dan ook maximaal van; in het eerste kwartaal van dit jaar hebben ze al een zinderende 1.8 miljard dollar omgezet, waarvan ruim 700 miljoen winst is overgebleven. Dat is meer dan ze in héél 2020 verdiend hebben.

Zijn de aandelen interessant?

Er worden in totaal 1.500.000 aandelen aangeboden en omdat het de eerste keer is dat een crypto-exchange de beurs op gaat, is er uiteraard veel om te doen. Maar de hamvraag is natuurlijk: moet je zo'n aandeel kopen of niet? Wat is het waard? Schiet het omhoog na listing of klapt het in elkaar? 

De Nasdaq gaf onlangs een referentieprijs af van 250 dollar, echter wordt de pre-IPO al verhandeld voor ruim het dubbele. Dit is dus niet het echte aandeel, maar een soort tracker. Dus kans is dan ook groot dat de prijs flink hoger zal uitvallen zodra het aandeel voor iedereen toegankelijk is. 

Volgens een analyse van deze Youtubert, die in de cijfers is gedoken, is het een prima aankoop zolang de prijs onder de 450 dollar zit. Alles daarboven kan riskant worden, simpelweg omdat het bedrijf dan enorm overgewaardeerd wordt.

Waar kan ik ze kopen?

Zodra de beurs opengaat in Amerika (om 15:30 Nederlandse tijd) zal het aandeel o.a. te vinden zijn op DeGiro. Maar ook crypto-exchange Binance heeft aangekondigd het aandeel als "Stock Token" aan te bieden. Het voordeel dan is dat je ook een gedeelte kan kopen in plaats van een heel aandeel. Handig als je geen 500 euro hebt liggen, maar toch wil meedoen.

Poll

Poll

UPDATE: dat ging dus niet zo goed na de opening...

Nog meer interessants

Nog meer interessants

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties