Oepsie: medewerker crematorium op staande voet ontslagen na cremeren verkeerde lichaam Nieuws
Auteur
13/04/2021 11:15

Oepsie: medewerker crematorium op staande voet ontslagen na cremeren verkeerde lichaam


Is toch op zijn minst lullig. Heb je opa's crematie helemaal voorbereid en ben je eindelijk klaar om afscheid te nemen van de beste man, blijkt dat 'ie twee dagen geleden de oven al is in gegaan dankzij een fout van een medewerker van het crematorium. Klinkt als een slechte B-film maar het werd afgelopen januari toch echt waarheid in een uitvaartcentrum in het Limburgse Heerlen.

Voordat er iemand wordt gecremeerd worden er normaal gesproken meerdere controles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de juiste persoon tot stof zal wederkeren, en ook nog eens op het goede moment. Ging daar niet helemaal lekker, want onderbezetting door corona waardoor er maar één persoon aanwezig was bij de daadwerkelijke crematie, in plaats van de voorgeschreven twee. De fout werd ontdekt toen er werd opgemerkt dat een overledene nog in de koeling lag terwijl deze al gecremeerd had moeten zijn. Na het openen van een andere kist en de vergelijking met de foto's op de bidprentjes bleek dat het gruwelijk mis was gegaan.

De ontslagen medewerker gaat het ontslag overigens aanvechten, volgens hem is het onmogelijk dat alleen hij die fout gemaakt heeft.

„Kan niet, bestaat niet. Ik heb de crematie uitgevoerd op verzoek van een collega. Volgens haar lagen de papieren in de kast en zou de overledene onder in de koeling liggen.”

Hoe dan ook, voor de familie toch wel knap lullig. Het afscheid heeft plaatsgevonden met de urn in plaats van met de kist, de familie heeft het geld dat de overledene aan premies had betaald, zo'n €5.500,-, teruggekregen.

Zo gaat een crematie in zijn werk

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair