Houtkachels binnenkort waarschijnlijk ook al VERBOTEN Nieuws
Auteur
09/04/2021 12:31

Houtkachels binnenkort waarschijnlijk ook al VERBOTEN


Amsterdam, waar anders: als het aan de bestuurders ligt, stopt de ouderwetse houtkachel binnenkort ook met roken. Geen meldplicht zoals bij de kerstverlichting, maar gewoon helemaal verboten. Uit dat ding!

De reden: enorme klimaatvervuiling door fijnstofdeeltjes. En overlast natuurlijk, want als één iemand in de buurt besluit een paar oude, beschimmelde (of goedkope houtblokken van de Action) in z'n kachel te gooien, kan de rest van de buurt maximaal meegenieten van alle stank en rook. Is wat voor de zeggen natuurlijk, helemaal als de HELE buurt zo'n dampende unit heeft en jij astma:

Wethouder Egbert de Vries:

Ik ben ernstig geschrokken van het RIVM-rapport. Alles wordt overwogen, ik heb op dit punt geen taboes.

Opvallend is dat de meeste klachten over dampende houtkachels van bewoners op IJburg kwamen en niet uit de stad zelf. Waarschijnlijk bakfietsen die in de fik zijn gezet omdat ze gewoon ontzettend kudt zijn. Maar dat even terzijde.

Direct verbieden is volgens de Vries wat lastig omdat dit veel consequenties heeft. Ontmoedigen is daarom misschien beter:

Verbieden is een mooie stap, maar dat heeft nogal wat consequen­ties, is het bijvoor­beeld handhaaf­baar en wat is de maatschap­pe­lij­ke kant?

De oplossing voor alle houtkachelhufters

Poll

Poll

Ook interessant

Ook interessant

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties