Eindelijk eens goed nieuws: na vaccinatie kun je niemand meer besmetten Nieuws
Auteur
01/04/2021 10:45

Eindelijk eens goed nieuws: na vaccinatie kun je niemand meer besmetten


Het meeste nieuws dat je leest is narigheid, dood, verderf, besmettingen die je om de oren vliegen, je kunt het zo gek niet bedenken. Toch komt er zo af en toe ook verdomd goed nieuws voorbij, want wat blijkt na onderzoek van het Amerikaanse Centers of Disease Control and Prevention? Na vaccinatie met Pfizer of Moderna kun je het #coronavirus niet meer overdragen op een ander.

Gaan we er gemakshalve ook meteen even vanuit dat maatregelen als mondkapjes, afstand houden en festivalverboden ook direct richting prullenbak kunnen en het "oude normaal" weer terug kan komen. Hoera!

Opent overigens wel de deur nóg verder voor een vaccinatiepaspoort, zegt immunoloog Ger Rijkers:

De algemene redenatie rond inenting was tot nu toe: je laat je vaccineren om zélf beschermd te zijn, eigenlijk een egoïstisch motief. Deze studie laat zien dat je anderen eveneens beschermt, er is ook een altruïstisch motief. De discussie over een vaccinatiepaspoort is gaande, maar het feit dat inenting besmetting grotendeels voorkomt, is een belangrijk argument om te zeggen: wie zich vaccineert mag weer naar de bioscoop, een restaurant of de disco.

Zitten verder ook nog wel wat mitsen en maren aan, want alhoewel het erop lijkt dat dit voor andere vaccins ook geldt is dat nog niet zeker. Ook is nog onbekend hoe de besmettelijkheid zich na lange tijd ontwikkelt. Maar toch: hoera ende hotsjeéée, met een beetje mazzel staan we snel weer met zijn allen op een feestje. Zin in!

Weet u nog, vroegâh?

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties