Terugkijkmoment: Influencer Selma Omari vindt dat "white people" het N-woord absoluut NIET mogen gebruiken TV
Auteur
22/03/2021 10:37

Terugkijkmoment: Influencer Selma Omari vindt dat "white people" het N-woord absoluut NIET mogen gebruiken


Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie werd gister de Racisme Kennistest uitgezonden op de NPO. Prima initiatief natuurlijk, want er zijn genoeg mensen die wel wat kunnen leren over dit onderwerp. In het panel van deelnemers, dat zoals gewoonlijk bestond uit een aantal bekende Nederlanders, zat uiteraard ook weer een influencer met veel make-up en iets te dikke lippen (zucht).

Nadat de vraag werd gesteld wie er wel eens het N-woord gebruikte, ontstond er een interessante discussie. Uiteraard vond Ronnie Flex dat alleen hij het mocht gebruiken in zijn teksten en om z'n vrienden aan te spreken, maar hij kon ook niet echt voorkomen dat zijn roomblanke publiek mee zou rappen. Die moesten het maar inslikken en niemand aankijken of zo. Maar dat gaat heel ergens anders over, Ronnie. Oh en misschien kan je volgende keer eens rechtop in een stoel gaan zitten, slome.

Selma Omari, de influencer in kwestie, had ook een duidelijke mening. Volgens haar was het héél simpel: alleen gekleurde mensen mogen het gebruiken.

Het staat voor onderdrukking hè, laten we dat vooral niet vergeten. Het staat voor slavernij, het staat voor zoveel slechte dingen. En, "the people of color" die hebben zeg maar, een broederschap gevonden, om elkaar wél dat woord te noemen. Het ligt aan hun en het balletje ligt gewoon in hun hoek, of ze dat woord gebruiken. En wij "white people", of like "licht getinte mensen" mogen dat woord gewoon niet gebruiken, zo simpel!

En dat vonden we toch wel een beetje gek. Ben je wit? Dan mag je dit woord niet gebruiken! Maar, dan maak je dus óók onderscheid op basis van ras, beste Selma. En dat noemen we toch juist racisme?

Gelukkig kwamen er ook nog verstandige geluiden uit het panel. Zo vindt Olcay Gulsen dat het beter is als helemaal niemand het woord nog gebruikt. Want waarom iets gebruiken dat zo'n vervelende lading heeft? Prima optie. Willy Wartaal ziet het weer anders; die gebruikt het zelf ook en vindt dat iedereen het moet kunnen gebruiken. Kijk, zo horen we het graag Willy. Mensen maken zich veel te druk en trekken veel te snel de racismekaart tegenwoordig. Je mag niet eens meer vragen aan een Chinees of hij iedere dag chinees eet. Vieze racist!

Poll

Poll

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair