Politie in Limburg zoekt trieste flessengooier die het leven van de 22-jarige Luuk verziekte Nieuws
Auteur
14/03/2021 10:33

Politie in Limburg zoekt trieste flessengooier die het leven van de 22-jarige Luuk verziekte


Wielrenners zijn over het algemeen nog steeds niet de meest geliefde voortbewegende objecten in het verkeer. Het imago van de gemiddelde sportieve tweewieler is dan ook niet best, maar veelal veroorzaakt door een paar rotte appels, dus zelfs als je niemand tot overlast bent en lekker je ding doet op je fietsje, sta je al 1-0 achter bij veel mensen.

Vorig jaar kwam de 22-jarige Luuk Hartjes uit Swalmen daar ook achter helaas, toen hij een rondje deed op zijn racefiets in de buurt van Maasbracht. Vanuit het niets kreeg hij (naar alle waarschijnlijkheid) een fles tegen zijn nek gegooid door een voorbijrijdende automobilist (lees: zieke vrucht in auto), waardoor hij naar de vlakte ging en alles zwart werd voor zijn ogen.

Uit zijn interview met De Limburger blijkt dat de impact enorm is; hij kan zijn hoofd niet goed meer bewegen, zit in een rolstoel en komt slecht uit zijn woorden. Waar hij voorheen prima Nederlands en Engels sprak, spreekt hij nu alleen nog in dialect. Zijn brein heeft dus een behoorlijke klap gehad. Ook studeren is geen optie meer.

De politie doet onderzoek en is uiteraard opzoek naar getuigen.

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties