Fox is woke: blanke acteur mag niet langer stem van zwart Simpsonskarakter doen Nieuws
Auteur
24/02/2021 10:45

Fox is woke: blanke acteur mag niet langer stem van zwart Simpsonskarakter doen


Tsjah, wat zullen we er eens van zeggen... Eerst maar eens de definitie van acteur volgens encyclo.nl:

Persoon die een personage neerzet in een film-theaterstuk.

Moeten binnenkort waarschijnlijk een paar mitsen en maren aan worden toegevoegd, want inmiddels is in Amerika stemacteur Harry Shearer door zijn werkgever Fox teruggefloten. Hij deed namelijk (onder andere) de stem van Dr. Hibbert, een zwart karakter uit The Simpsons, en dat mag niet. Jeweetwel, sociale druk, ophef, dat soort zaken. Hij wordt voor deze rol vervangen door Kevin Michael Richardson, al blijft hij de stemmen van onder meer Ned Flanders en Principal Skinner gewoon doen.

Naar aanleiding van een tweet van Ben Shapiro maakte Shearer duidelijk dat het niet zijn eigen keuze was om op te stappen:

Is overigens bij The Simpsons niet de eerste keer dat er een gedoetje ontstaat rondom stemacteurs; vorig jaar stopte Hank Azaria als stem van Apu. Dat was echter wel zijn eigen keuze. Ondertussen zijn, waarschijnlijk ook door eerdergenoemde sociale druk, Mike Henry (Cleveland, Family Guy), Jenny Slate (Missy, Big Mouth) en Kristen Bell (Molly, Central Park) ook gestopt/vervangen.

Kijk, als een karakter nou compleet wordt geridiculiseerd of een extreme karikatuur is valt er wellicht wat voor te zeggen. Tijden veranderen. Echter, hoever ga je dan? En hoe lang duurt het dan voordat Bart Simpson door een man ingesproken moet worden? Dat wordt nu namelijk vanaf het begin al gedaan door Nancy Cartwright. Inderdaad, een vrouw. Seksisme? Of geldt het niet die kant op? Smoeilijk allemaal.

Zeg het maar: moet het voor een (stem)acteur mogelijk zijn iemand van een andere kleur te spelen? Laat het effe weten in onderstaande poll.

Discussie op Sky News Australia

Poll

Poll

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair