Beetje gladheid zorgt voor 350km file terwijl "80% thuis werkt" volgens Rutte Nieuws
Auteur
01/02/2021 10:27

Beetje gladheid zorgt voor 350km file terwijl "80% thuis werkt" volgens Rutte


Toch eigenlijk best knap: 350 kilometer file in een land waarin 80% van de mensen thuis werkt. Althans, dat beweerde Rutte in zijn persconferentie van 20 januari. Toegegeven: het was ook wel verdomde glad vanmorgen. Stoepen werden ijsbanen en ook de (snel)wegen waren soms beter begaanbaar op schaatsen dan op autobanden.

Dat zorgde dan ook voor een aardig aantal klappers. Zo klapten er op de A12 bij Arnhem 17 auto's en 2 vrachtwagens op elkaar, gleed er bij Zwolle een auto zo de sloot in en gold er op meerdere plaatsen code geel of oranje.

Do the math

Effe een rekensommetje: 350 kilometer, dat zijn zo'n 35.000 auto's als we dat minimaal berekenen. Allemaal noodzakelijke beroepen? Of gewoon Henk de kantoorpik die toch liever automatenkoffie slurpt en zijn collega's in het gezicht hoest dan dat 'ie met zijn koters om zich heen zijn getalletjes zit in te voeren?

Wordt het overigens niet gewoon tijd voor een thuiswerkplicht? Oké, lastig als je aan de lopende band staat, maar in elk geval voor álle kantoorberoepen? Er schijnen namelijk nog genoeg werkgevers te zijn die je gewoon op kantoor verwachten... Laat het weten in de poll!

Poll

Poll

Bij échte gladheid mag deze klassieker natuurlijk niet ontbreken

Check dit ook even

Check dit ook even

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties