Facebook haat bikini's en pleurt zo bedrijfspagina van restaurant 't Spoor offline Nieuws
Auteur
29/01/2021 12:30

Facebook haat bikini's en pleurt zo bedrijfspagina van restaurant 't Spoor offline


Anno 2021 ben je als bedrijf redelijk afhankelijk van social media. Makkelijk gevonden worden en updates versturen aan heel veel mensen tegelijk, onmisbaar! Zo ook Christel van Kuik en haar restaurant 't Spoor in Sprang-Capelle.

3.500 volgers die wekelijks de nieuwe menu's in hun tijdlijn ontvingen, hun Facebookpagina ging als een speer. Totdat Christel, een fervent openwaterzwemster, een filmpje op haar privépagina plaatst. Een zwemfilmpje, waarin logischerwijs ook haar bikini te zien is. Nou, toedeledoki, haar account ging op zwart. Allemaal tot daar aan toe, maar óók haar bedrijfspagina was ineens weg. Eerst genaaid door Covid, daarna door Facebook.

Een behoorlijke ramp, hetgeen ze het eerste weekend ook direct merkte aan het aantal bestellingen.|

Er waren bij lange na niet zo veel mensen die een bestelling deden. We zijn benieuwd hoe dat aanstaande zaterdag en zondag uitpakt. In één klap is heel onze historie, opgebouwd in ons restaurant en opgeschreven op Facebook, weg. Daarmee is ons contact naar onze gasten doorgesneden. En waarom? Ik heb echt geen idee.

Ik denk vanwege dat filmpje. Ik draag een bikini. Dat is toch niet aanstootgevend? Dan kun je heel veel accounts eruit gooien. Ga maar na hoeveel van zulke foto’s van zonvakanties worden gepost.

Christel probeert op alle mogelijke manieren in contact te komen met Facebook om te zien waarom ze van het medium is afgegooid, maar tot zover gaan succes. Ondertussen is ze een nieuwe pagina begonnen die, natuurlijk mede vanwege alle aandacht, al richting de 1.200 volgers gaat.

Geweld en narigheid vindt ome Zuckerberg prima, maar een bikini gaat écht te ver. Hij is fijn.

Hier Mark, speciaal voor jou!

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties