BIOS uitlezen...
Schedelbreuk en 18 hechtingen nadat Denisa Štastná het waterkanon kopte Nieuws
Auteur
26/01/2021 15:43

Schedelbreuk en 18 hechtingen nadat Denisa Štastná het waterkanon kopte


Iedereen heeft inmiddels de beelden van de vrouw die geraakt werd door het waterkanon al wel gezien. Ze kreeg niet alleen de volle laag maar knalde daarna ook kogelhard tegen een betonnen wand aan. Haar naam is Denisa Štastná en inmiddels is ze, samen met haar vriend Michael Piksel, zelf met haar verhaal naar buiten gekomen. Michael vertelt:

We stonden te filmen bovenop de fietsenstalling toen het opeens helemaal fout ging. Toen zijn we ook direct naar beneden gegaan maar toen stond het waterkanon al naast ons. Voor ik het in de gaten had lag Denisa bewusteloos op de grond naast me. Daarom zie je mij op de beelden ook zo heftig reageren. (...) Zij doet geen vlieg kwaad en is een schat van een meid. Ze had dood kunnen zijn: schedelbreuk, 15-18 hechtingen, dikke lip, blauw oog en helemaal beurs. We liepen al filmend rustig weg van de commotie en vervolgens probeerde de politie zijn waterkanon vrolijk uit op nog geen 10 meter afstand met een betonnen achtergrond

Denisa zegt dat ze geluk heeft gehad:

Toen ze de beelden zagen kreeg ik te horen dat ik geluk heb gehad. Ik had dood kunnen zijn. Ik snap dat de politie moest ingrijpen maar om iemand willens en wetens van zo dichtbij te belagen is echt levensgevaarlijk. We liepen nota bene met onze handen omhoog. Als teken dat we niks met de rellen van doen hadden. We worden weggezet als relschoppers maar dat zijn we allerminst. Achteraf was het een slecht idee om daar te staan maar we hadden echt niet verwacht dat het zo uit de hand zou lopen.

Ze deelde dan ook een foto van hoe haar gezicht eraan toe is:

Auw. Ziet er niet best uit. Toch kent het verhaal zoals altijd twee kanten, want wat doe je daar als je niet komt om te rellen of te protesteren? Zoals een woordvoerder van justitie ook al aangaf:

Er lag een noodbevel en er is meerdere keren omgeroepen dat je moest vertrekken. Als je dan niet weggaat ben je in principe strafbaar.

Lastig verhaal dus, zeker nu ook bekend is geworden dat Denisa regelmatig op demonstraties te vinden is en dat hun aanwezigheid wellicht dus helemaal niet zo toevallig was. Je wéét dat de politie geweld mag gebruiken en toch besluit jij op de plek des onheils te blijven. Echter is iemand van dichtbij zo hard omver blazen weer het andere uiterste.

Inmiddels is al wel bekend dat Denisa en Michael aan het kijken zijn naar eventuele juridische stappen wegens poging tot doodslag. Wordt vervolgd!

Het bewuste moment

Poll

Poll

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties