Poging 2 om Trump te impeachen goedgekeurd door Huis van Afgevaardigden Politiek
Auteur
14/01/2021 12:15

Poging 2 om Trump te impeachen goedgekeurd door Huis van Afgevaardigden


Lijkt natuurlijk allemaal een beetje voor de bühne aangezien de beste man nog maar een paar dagen president is, maar niets is minder waar: de Amerikaanse democraten vonden het vanwege de gewelddadige bestorming van het Capitool nodig om nóg een poging te doen Donald Trump uit het Witte Huis te krijgen. Zou hem wel pijn doen: op deze manier kan Trump niet meer meedingen in 2024, kan hij zijn levenslange presidentiële pensioen wel vergeten en verliest hij ook het recht op beveiliging (thanks Kanariepietje!). De procedure is inmiddels ook al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden. Democratisch leider Nancy Pelosi vertelde:

We weten dat de president van de Verenigde Staten aanzette tot deze opstand, deze gewapende rebellie, tegen ons land. Hij moet gaan. Hij is een duidelijk gevaar voor dit land waar we van houden.

Kans dat het gaat lukken is overigens klein: het merendeel van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden is tegen de procedure. Zij spraken vooral weer over de Black Lives Matter-protesten die volgens hen veel gewelddadiger waren, al vond Republikeins leider Kevin McCarthy wél dat Trump verantwoordelijkheid draagt voor de rellen en dat hij deze eerder had moeten afkeuren.

Ondertussen geeft oom Donald speeches in het Witte Huis waarin met geen woord over deze afzetting word gesproken. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Impeachment? Waar?

/ / Check dit ook even

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties